13 квітня у річках та водоймах України очікується підвищення рівнів води. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на прогноз УкрГідрометцентру.

Зазначається, що сьогодні продовжиться розвиток весняного водопілля на рівнинних річках країни з добовою інтенсивністю підвищення:

  • на Прип'яті з добовою інтенсивністю на 1- 5 см, внаслідок продовження росту рiвнiв води відбуватиметься подальше затоплення заплав (Волинська, Рівненська обл.), на Прип'яті (с.Рiчиця) можливе затоплення господарських споруд в окремих населених пунктах Ратнiвського району Волинської областi;
  • на 1- 5 см у середніх та нижніх течіях Сули, Пслі, нижніх ділянках Ворскли, Орелі з подальшим затопленням заплав (Сумська, Полтавська обл.),
  • на 5 - 25 см на річках басейну Десни, з подальшим затопленням заплав та обтоплення територій і об’єктів, розташованих на заплаві (частин населених пунктів, присадибних ділянок, перелив води через автодороги місцевого значення), порушення транспортного сполучення у Чернігівському, Новгород-Сіверському районах.
  • на 1-5 см на Верхньому Дніпрі (у Чернігівської обл.) з початковим виходом води на заплаву.
  • на українській ділянці Дунаю біля м.Вилкове зберігатиметься утримання рівнів води на небезпечних відмітках (155-165 см) з підтопленням незаселених ділянок міста.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", українські рятувальники попереджають про підвищення рівня води в річках та водоймах. Відомо, що рятувальники визначили найбільш небезпечні дати, це: 8,9 та 10 квітня.

За даними ДСНС, збільшення рівня води очікується на річках басейнів Прип'яті, середніх та нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли - на 0,1 - 0,5 м з виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська обл.), і на Волині - з досягненням відміток початкового затоплення окремих господарських споруд в Ратнівському, Старовижівському, Любешівському та Маневицькому р-нах.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, на річках басейну Десни, Сіверського Дінця підйом води очікується на 0,4 - 1,2 м з виходом води на заплаву Десни.