Нейтральний статус є найбільш вигідним для України, оскільки дає змогу досягти високого рівня життя людей.

Про це заявив глава політичної партії «ОСНОВА» Андрій Ніколаєнко в ефірі телеканалу «ZIK».

«Я є абсолютно песимістом щодо можливості набуття членства України в НАТО. В найближчі роки це очевидно неможливо, тому що у нас є територіальна суперечка: Росія окупувала українську територію і таких прецедентів немає, щоб країна ставала членом НАТО не вирішивши подібне питання. Не беручи до уваги рівень протистояння сьогодні взагалі Росії із Західним світом, і, те що відбувається в Сирії»,– заявив Андрій Ніколаєнко.

Глава партії «ОСНОВА» також зазначив, що на його переконання прагнення до нейтрального статусу було закладено в основу України з самого проголошення незалежності.

«Також я дуже низько оцінюю рівень сьогоднішніх українських політиків і керманичів держави, тому що вони сьогодні своїми закликами, які часто не мають підґрунтя чи знань – просто маніпулюють українським суспільством. Я завжди кажу, що потрібно посилатись до найбільш фундаментальні документи, а таким для незалежної країни України є Декларація про державний суверенітет. Звідти починається незалежна України сучасна. І в 1990 році, було прийнято декларацію, в якій чітко прописано одним із пунктів, про те, що Україна має бути постійно нейтральною державою», – додав Андрій Ніколаєнко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Крім того, глава партії «ОСНОВА» наголосив на тому, що саме нейтральний статус більше за все відповідає інтересам України, та захищає наших громадян.

«Саме нейтральність дала би Україні можливість уникнути втратити Криму, тому що якби ми почали з 1990 року виводити російську базу і бути нейтральною державою, то в нас би не було того, що відбулось в Криму. Ми не почали би рухатись до НАТО – Росія б не почала війну на Донбасі. Тобто була б велика кількість переваг, які сьогодні має Австрія, як постійно нейтральна держава, Фінляндія, Швейцарія…», – констатував Андрій Ніколаєнко.

Дивіться: коментар Андрія Ніколаєнка

Як повідомляв портал "Знай.ua", Турчинов попередив Європу про "путінський удар".