Якщо ранковий головний біль - частий гість і з'являється з деякою періодичністю, є сенс серйозно звернути на це увагу і, проаналізувавши декілька моментів, можливо звернутися до лікаря.

Ви вживали алкоголь або психотропні речовини. За даними досліджень, ті, хто зловживав ввечері алкоголем, вранці страждали від головного болю. Люди, які споживають "психотропи" від депресії, тривоги і безсоння, в більшості випадків отримують головний біль в якості ранкового подарунка від організму.



Також головний біль з'являється через недосипання – у дорослому віці медики рекомендують спати не менше 7-8 годин на добу. Якщо спати менше 6-ти або більш 8,5 години – вранці голова заболить.

Також біль може з'явитися з-за проблем зі сном – хропете, часто прокидаєтеся вночі, рясно пітнієте під час сну і відчуваєте сонливість вдень. Часто така проблема виникає через апное – тимчасове припинення дихальних рухів. При цьому захворюванні під час сну дихання стає поверхневим або навіть ненадовго припиняється. В такому випадку особи мучитимуть часті головні болі вранці.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще


Депресія і почуття тривоги також часто призводять до хронічного головного болю вранці. Зокрема, тривожність і депресія часто супроводжуються безсонням.

Ще однією причиною головного болю може бути бруксизм – захворювання, яке харктеризуеться сильно стиснутими зубами і скреготом ними під час сну. Бруксизм вважається руховим розладам і викликає серйозні головні болі.



Також головний біль може бути симптомом серйозних проблем зі здоров'ям – високого тиску, пухлини мозку, травми, інсульту та ін.

Фахівці рекомендують звертатися до лікаря, коли головний біль повторюється принаймні двічі на тиждень, коли з'являється різкий сильний біль і судоми в шиї, або головний біль супроводжується помутнінням або втратою свідомості і слабкістю.

А щоб поліпшити якість сну, необхідно дотримувати режим – лягати спати і вставати в один і той же час. Також лікарі рекомендують регулярно займатися спортом, не зависати перед сном в гаджетах, уникати вживання кави, алкоголю. А добре розслабитися перед сном допоможе ванна і чашка теплого молока.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що робити алергікам в сезон весняного цвітіння, коли все навколо перетворюється на джерела болю і страждань.