Бойовики ОРЛО вишикували велику кількість танків, гаубиць, ракетних систем "земля-повітря", реактивних систем залпового вогню, БМП і БТРів на околиці окупованого ними Луганська. Про це повідомив перший заступник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг у Twitter, - пише Українська правда.

"Збройні формування в Луганську оголосили про свій намір порушити Мінські домовленості, а саме: розмістити велику кількість техніки в центрі міста 9 травня; озброєння вже розміщено на околиці Луганська", - цитуються в повідомленні слова Хуга.

Місія опублікувала фото з повітря, на якому видно техніку, її кількість і види.

Підписи на знімку повідомляють, що в рядах стоять 7 ракетних систем "земля-повітря", 7 танків, 7 реактивних систем залпового вогню, 7 самохідних гаубиць і 10 гаубиць на буксирі, а також по 7 БМП і БТРів.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що поки всі святкують Великдень, Путін переганяє танки на кордон з Україною. Журналістка "Голосу Америки" Фатіма Тлісова опублікувала в Twitter відео з російською технікою, ймовірно БМД, що йде до кордону з Україною. Вона пояснила, що відео знято 7 квітня 2018 року в селі Петрівка Ростовської області, біля кордону України.

"Транспортні засоби – це БМД, кожна з яких здатна перевозити 3 членів екіпажу і 5 десантників", - припустила Тлісова.

За її словами, місцеві жителі повідомили, що на відео вже другий конвой. Журналіст зазначила, що їй прислали це відео друзі тих, хто його зняв. Разом з тим, координатор порталу журналістських розслідувань Bellingcat Ерік Толер повідомив, що відео було знято в 40 км від кордону.

"Геолокація показує, що відео було знято майже в 40 км від кордону. Найбільша російська база в цьому районі розташована на відстані близько 17 км", - зазначив Толер.

Експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант Василь Богдан вважає, що Росія посилює свою військову присутність на кордонах з Україною, щоб шантажувати та залякувати.