Не пройшло й місяця, як у Дніпрі призначили нового керівника кримінальної поліції Дніпропетровської області, а він вже відрапортував про затримання аж двох небезпечних кілерів!

Про це пише видання from-ua.

На перший погляд нічого дивного. Матвійчук працює в правоохоронних органах близько двадцяти років, має солідний послужний список, та протягом багатьох років був одним із вагомих гравців у команді Захарченка. Що й казати, "стара школа міліції" добре знала, як "працювати" задля гучної статистики.

Стає питання, в чому ж секрет такої ефективної роботи Вадима Матвійчука у Дніпрі, який до нового призначення, все життя пропрацював у Києві? Проаналізував існуючі факти, стає зрозумілим, що Матвійчук направлений у Дніпро не в якості професіонала для захисту регіону, а в якості піар-менеджера для імітації успішної роботи органів та завищення показників.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Операція "Невловимий кілер" або спасіння "ворів у законі"

А тепер давайте розбиратись із гучною справою дніпровського "кілера". Якщо проаналізувати події, які відбулись 5 квітня, та порівняти усі існуючі факти, то виникає багато запитань до Вадима Матвійчука.

6 квітня заступник голови Національної поліції В`ячеслав Амброськін повідомив, що в Дніпрі "під час підготовки до вбивства» поліцейські затримали кілера, який розшукується країнами Євросоюзу за організацію та замах на умисне вбивство. У затриманого вилучений споряджений пістолет, а також засоби радіозв’язку з гарнітурою".

Вже 11 квітня Національна поліція Дніпра відрапортувала про затримання кримінального авторитета на прізвисько "Азім".

Цікавим та дещо незрозумілим у контексті порівняння фактів виявилося розкриття злочину 5 квітня. Додатково заступник керівника НП повідомив, що за дивним збігом обставин, поруч із місцем затримання кілера проводив дозвілля "злодій у законі" на прізвисько "Умка". От тільки для тих, хто на відміну від Аброськіна добре орієнтується у Дніпрі, виникає питання: чи справді місце затримання кілера за адресою проспект Героїв, 17 (район ринку "Кодак") та ресторан, розташований на проспекті Мазепи, можна вважати сусідніми? Адже між ними майже 15 кілометрів.

На цьому пригоди для поліції не скінчилися. Заяву Аброськіна, який похвалився "здобутками" свого протеже Вадима Матвійчука на своїй сторінці у Facebook, дніпряни висміяли прямо під його ж повідомленням. Підписники голови НП відверто кепкували з того, з якою зброєю "кілер" збирався йти на справу. Не треба бути спеціалістом, щоб зрозуміти, що пістолет на фото є скоріш за все раритетом з "Барахолки", ніж бойовою зброєю.

Також користувачів дуже розвеселив той факт, що "вори у законі" (чи злодії, як їх чомусь називають у новій реформованій поліції) влаштовують свої свята у спальному районі, який видно за спиною «кілера».

А тепер цікаві факти. Кілер випадково був затриманий нарядом ППС приблизно у другій дня, (для чого знадобилось усього ДВА ПЕРДСТАВНИКА ППС) натомість, для того, щоб врятувати потенційну жертву «кілера», Вадим Матвійчук зібрав увесь склад "КОРДу" та інших спецпідрозділів. (Нагадуємо! Кілера вже як півдня було затримано). А вже о десятій годині вечора новоспечений керівник поїхав рятувати на інший край міста відвідувачів елітного ресторану "Лючія банкет хол". Мабуть Матвійчук і Ко сподівались , що їм "нальють" за оперативну роботу та блискуче рятування від неминучої смерті всіх присутніх.

Саме з цього факту версії, оприлюднені керівниками поліції, не тільки відверто не співпадають, а прямо суперечать одна одній. Аброськін в одному й тому самому пості, спочатку стверджує, що поліція захистила присутніх в ресторані "злодіїв" ( Чому саме злодіїв , так і не зрозуміло). Далі, в цьому ж пості він вказує (мабуть забув, про що писав раніше), що поліція шукала посібника "кілера" у цьому ж самому ресторані у рамках відпрацювання місцевості.

Підсумовує свій пост Аброськін абсурдним висновком: "Поліція блискуче врятувала злодіїв від кілера". Відверто кажучи, читаючи про такі роздуті подвиги поліції, починає здаватися, що кожен другий мешканець Дніпра є, або кримінальним авторитетом, або "вором у законі".

Свідки ж тих подій розповідають зовсім іншу версію. Близько 22:45 Вадим Матвійчук з групою захоплення вибили двері ресторану, перелякали відвідувачів, серед яких були, в тому числі, жінки з дітьми та літні люди. Поліцейські не могли пояснити, що відбувається, адже в них не було ані санкції суду, ані якогось іншого виправдання своїм діям. В ході вказаної спецоперації, Матвійчуком не було затримано жодної особи, не перевірено жодних документів та не здійснено бодай якихось дій передбачених КПК України.

Тобто, виходить так, що Матвійчук і Ко забігли, зламали двері, перелякали дітей та жінок, "потусили" та пішли, а в результаті доповіли про блискуче затримання "кілера" та рятування кримінальних авторитетів.

Для такої "надскладної" операції Матвійчук залучив спецпідрозділ «Корд». Якщо новопризначений Дніпровський "начальник" не знає, то давайте повідомимо йому, що завдання "Корду" полягає перш за все у звільненні заручників, силовій підтримці слідчих дій та підтримці інших підрозділів поліції з метою забезпечення переважаючої вогнепальної зброї над правопорушниками. Нічого з вищевказаного в той день на родинному святковому вечорі в ресторані не було й приблизно. А отже Матвійчук, або ж просто непрофесіонал, або ж банально пішов на зловживання своїми можливостями задля власної вигоди.

То що ж насправді сталось у Дніпрі? Враховуючи величезну кількість розбіжностей, про які відомо як свідкам, так і журналістам, складається враження, що пан Матвійчук просто набиває собі ціну у перші дні на новому місці роздутими перемогами. Це не дивно, адже з його біографії відомо, що він 20 років працює у структурах МВС, однак до березня-квітня 2018 року про нього взагалі мало що було відомо. Тобто поліцейський нарешті захотів слави? Тим більше, що нині йому довірили очолювати поліцію у великому місті.

Поставим керівництву Національної поліції ще одне риторичне запитання, а чи притягнуть до відповідальності нового голову кримінальної поліції області Вадима Матвійчука за брехню у декларації, в якій він не те, що нерухомість та бізнес дружини забув внести, а й власного сина? До речі , єдиним засновником фірми його дружини є офшорна шотландська фірма. Часткова амнезія? Мабуть. Сподіваємось, що закон однаковий для всіх. Чекаємо на реакцію керівництва.