Армен Саркісян, підозрюваний в скоєнні злочинів під час Революції гідності, заявив, що знаходиться в Росії і не був затриманий у Франції

Про це повідомляє Politeka.

“Я, звичайно, не сумніваюся в професіоналізмі українських правоохоронних структур, але повинен сказати, що інформація про моє затримання у Франції неправдива. Я вже давно не був у Франції, і мене там не затримували”, – заявив Саркісян.

“Очевидно, мене з кимось переплутали”, – припустив він, коментуючи заяву ГПУ.

Відповідаючи на питання, Саркісян визнав, що знаходиться на території Росії.

“Я б і хотів потрапити в Європу, але я туди не їжджу”, – сказав він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також він зізнався, що має на додаток до українського ще й вірменський паспорт, який, за його словами, отримав у відповідь на звернення до відповідних органів Вірменії.

За словами Саркісяна, він покинув Україну в лютому 2014-го року. Разом з тим, відповісти на питання про те, приїжджав він з тих пір на територію України, в тому числі непідконтрольну, відмовився, пославшись на “конфіденційну інформацію”.

Коментуючи звинувачення, заочно пред’явлені йому українськими правоохоронцями, Саркісян зазначив, що “вони ще, мабуть, не розібралися і час все розставить на свої місця”. Він стверджує, що до теперішнього моменту спроб юридично вирішити свої питання не робив.

“Раніше не було необхідності, а ось зараз, так, буду займатися. … Просто я не бачив себе якийсь час в Україні. Я – патріот Донбасу, але зараз живу в Росії. В Європу я наїздився свого часу, Росія мені більше подобається. … я вважаю, що Росія і Україна – один народ, звичайно, є деякі розбіжності, але я сподіваюся, в майбутньому їх усунуть“.

Варто відзначити, що увечері в четвер, 12 квітня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у Франції під час звичайної перевірки документів на дорозі затримано Армена Саркісяна.

Французькій поліції він представився громадянином Вірменії, хоча з травня 2014 року перебував у державному та міжнародному розшуку як громадянин України.

Саме його українські слідчі вважають одним з організаторів груп "тітушок", які нападали і вбивали людей під час Євромайдану. Зокрема, правоохоронці інкримінують групі Саркісяна вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, а нещодавно заарештованого Юрія Крисіна називають "підшефним" затриманого у Франції.

У Франції затримали Армена Саркісяна, який керував "тітушками" у Києві

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "Короля" українських тітушок схопив Інтерпол.