Режим антитерористичної операції, що розпочався у квітні 2014 року, завершується.

У п'ятницю, 13 квітня, президент Петро Порошенко назвав точну дату зміни АТО на сході України на операцію Об'єднаних сил. Антитерористична операція буде переформатована 30 квітня цього року.

Про це Порошенко повідомив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Я думаю, що не через місяць, а воно повинно змінитися, розкрию таємницю, 30 квітня", — заявив Порошенко, відповідаючи на питання журналістів, коли саме АТО буде переформатована в операцію Об'єднаних сил.

"На сьогоднішній день це кардинально змінює операцію управління військовою структурою. Антитерористична операція знаходиться під керівництвом Служби безпеки України", — додав Порошенко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше глава держави анонсував, що Збройні сили України переходять до іншого формату оборони на Донбасі з травня.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні набув чинності закон про реінтеграцію Донбасу. За твердженням Олександра Турчинова — секретаря РНБО й ідеолога його ухвалення — головною метою закону є визнання на законодавчому рівні Росії, як країну-агресор і затвердження стратегії деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей.

Формат АТО буде змінений на операцію Об'єднаних сил. Керівництво силами й засобами ЗСУ покладатиметься на командувача Об'єднаних сил. Таким чином, завершиться "режим антитерористичної операції", що розпочався у квітні 2014 року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 16 березня Порошенко призначив командувачем Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва — першого заступника командувача Сухопутних військ Збройних сил України.