У мережі обговорюють сторінку київського священика РПЦ, який активно підтримує агресію Росії і публікує провокаційні записи

Про це повідомляє Politeka.

На сторінку священика РПЦ Володимира Навозенка звернув увагу священик УГКЦ Олег Кобель. Своє обурення він висловив у соціальній мережі Facebook.

“На стіні діти співають гімн Російської Федерації. СБУ, ау! Навозенко українською Гнійненко?”, – написав Кобель, виклавши скрін суперечливої заяви Навозенка.

ГИМН РОССИИ

Гимн Российской Федерации

Posted by Крым - Crimea on Saturday, 17 March 2018
Священик РПЦ поскаржився на українські секти, які нібито розпалюють ненависть до Росії. Він заявив, що сектанти влаштували “державний переворот” в Україні і беруть участь в “громадянській війні”.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зокрема, на своїй сторінці він публікував слова на захист Московського патріарха Кирила і відео, на якому діти виконують гімн РФ.

Варто відзначити, що раніше перший заступник голови Синодального управління військового духовенства Тарас Мельник заявив, що духовенство Української православної церкви Московського патріархату займає відверто ворожу позицію щодо конфлікту на Донбасі.

"Сьогодні хочуть показати, що між Київським патріархатом та УГКЦ з одного боку і УПЦ МП з іншого є релігійне протистояння. Немає релігійного протистояння. При Міністерстві оборони ще в 2008 році була створена рада душпастерської опіки, до якої увійшли ключові релігійні організації України. Але коли почалася війна, Київський патріархат неодноразово піднімав питання про те, що потрібно не виключити, а відсторонити Московський патріархат з цієї ради, тому що вони сьогодні працюють не на об'єднання нашої країни, а на іншу сторону", - підкреслив священнослужитель.

За його словами цьому є безліч свідчень, в тому числі і позиція глави УПЦ МП.

"Якби окремі діячі висловлювали свою позицію, а церква її засудила, тоді я згоден, що мова йде про окремих діячів. Але, коли окремі діячі це роблять, а вся церква мовчить і навіть глава цієї церкви з неповагою ставиться до наших воїнів. Чому сьогодні в нашій країні, коли привозять нашого загиблого героя, і хтось із релігійної організації відмовляється його відспівувати. Хто в цьому винен? Ми самі винні, бо допустили це", - резюмував отець.

Разом з тим варто відзначити, що раніше в Москві запропонували США обміняти Башара Асада на Лівобережну Україну.

Скандальний священик РПЦ, речник Московсського патріархату Всеволод Чаплін заявив про те, що в переговорах з США Росія повинна погодитися з відстороненням президента Сирії Башара Асада, але в обмін на це окупувати лівобережну Україну.

Скандальний піп написав в соцмережі:

"У ці години йдуть інтенсивні переговори з американцями щодо Сирії. Вимагають усунути Асада - можна на це піти, але забезпечити обрання ще більш жорсткою фігури або поділ Сирії на кілька етноконфесійних держав. Натомість треба в ультимативній формі заявити, що ми застосовуємо щодо Києва і всієї нинішньої лівобережної України ті ж принципи захисту співгромадян і співвітчизників, що були застосовані в Криму. Протягом декількох днів".

Протоієрей також заявив, що Росія не боїться втратити Москву чи інше велике місто.

"Головне ж – потрібно дати зрозуміти: на відміну від американців, ми абсолютно не боїмося руйнування великих міст. Чого боятися людям, що живуть вічністю? Москвичам і пітерцям рекомендую за найближчі два-три дні сповідатися і причаститися. А глибинна Росія без мільйонників, з їх кислотної піною, тільки краще жити буде".

Слова священика викликав бурхливі емоції в мережі. Користувачі звинуватили священика в релігійному екстремізмі і тероризмі.

Спроба Філарета налагодити діалог з РПЦ перетворилася на скандал за межами церкви
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що церковна Мурка дорого обійдеться московському попу.