У міжнародних відносинах почався період нової холодної війни.

Таку заяву зробив генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніо Гутерреш на засіданні Ради безпеки ООН.

"Холодна війна повернулася в повному сенсі цього слова", - заявив він.

"Але більше не присутні механізми контролю, які в минулому допомагали контролювати ризик ескалації", - поскаржився генсек ООН.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Варто відзначити, що вже шість років поспіль Володимир Путін не "випускає з лещат" Росію. Результат цьогорічних виборів не став несподіванкою і для відомих опозиціонерів, в числі яких був письменник, публіцист Олександр Невзоров.

В своєму інтерв'ю він розповів, як змінилася країна за цей час та передбачив невтішні наслідки для світу від такої політики Кремля. На його думку, всі стоять на порозі "великої війни", і мова не тільки про окуповані міста Донбасу та анексію Криму.

Першим тривожним дзвіночком про небезпеку письменник називає демонстрацію ракет на щорічній конференції:

"Я вважаю, що так, швидше за все, ця війна буде - при тому, що зараз для неї немає ніяких причин. Ніколи ще людство не знаходилося в ситуації, коли ніяких причин для війни немає. І тільки через те, що Росія залишається Росією, ці причини з'являються. Ще в середині XIX століття Маркс казав, що саме Росія з її ненажерливістю і амбіціями є причиною мілітаризму в Європі. Тобто зовсім вважати ваші страхи безпідставними ніяк не можна. Інша справа, що ми бачимо відсутність якої б то не було мотивації для цієї війни у ​​тих, хто в Росії живе. Ми бачили, як пожежники не захотіли нікого рятувати в "Зимовій вишні" - у них немає ніякого драйву і ніякого бажання ставати героями", - запевнив він.

Разом з тим варто відзначити, що заступник голови Українського інституту досліджень екстремізму Богдан Петренко заявив, що якщо на планеті розв'яжеться Третя світова війна, в першу чергу постраждають держави, в яких в протистоянні зіткнулися політичні сили, але це не Україна.

"Вогнища загоряння знаходяться не там, де йдуть військові дії, а в столицях тих країн, які почали військові дії. Якщо почнеться Третя світова війна, під ударом опиняться країни, де відбуваються зіткнення цих політичних сил. В першу чергу, це Сирія, де знаходяться війська РФ (вони визнали, що там є їх військові інструктори) і де підтягуються війська США", - говорить експерт.

Разом з тим, він упевнений, що Україні навряд чи загрожує роль епіцентру, оскільки "Росія в Україні орієнтується не на військове захоплення, а на політичне".

Експерт також вважає, що протистояння в Сирії не зачепить Туреччину:

"Туреччина - друга країна в НАТО за військовою потужністю, її чіпати не будуть. Туреччина може сама зачепити Сирію. Туреччина і Ердоган будуть зацікавлені в збільшенні існуючої буферної зони і її розширенні на весь кордон із Сирією, введення військ в цю буферну зону для охорони Туреччини".

НАТО vs РФ: BBC випустило фільм про Третю світову

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що легендарний старець напророкував світу кров, горе і пекельне полум'я.