"Роскомнагляд" почне блокування месенджера Telegram на території Російської Федерації з 16 квітня.

Федеральний орган надішле адреси Telegram у вивантаження для операторів зв'язку на блокування месенджера в понеділок.

Крім того, веб-версія месенджера вже внесено в реєстр заборонених ресурсів. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Керівник міжнародної правозахисної групи "Агора", яка представляє інтереси месенджера Павло Чиков сказав, що Роскомнадзор вже вніс web.telegram.org веб-версія - ІФ) і t.me (сайт - ІФ) до реєстру заборонених сайтів.

Відзначається, що адреси внесені до реєстру за рішенням Таганського суду Москви, але доступ до них поки не обмежений.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Раніше, в мережі з'явилася перша реакція засновника месенджера на рішення суду за позовом "Роскомнадзора". Telegram буде використовувати вбудовані в месенджер методи обходу блокувань, які не вимагають додаткових дій від користувачів, повідомив засновник компанії Павло Дуров.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 13 квітня Таганський районний суд Москви задовольнив позов "Роскомнадзора" і вирішив заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Суддя Юлія Смоліна заявила, що рішення має бути виконане негайно і може бути оскаржене протягом місяця в Московському міському суді. У постанові суду йдеться, що "Роскомнадзор" зобов'язаний вжити заходів щодо обмеження доступу до інформаційних систем і програм для ЕОМ, що використовуються для поширення повідомлень через Telegram". Рішення суду набирає чинності негайно. Голова Роскомнагляду Олександр Жаровпизнише уточнив, що "мова йде про днями, можливо, про годинник, можливо, про хвилинах".