14 квітня православна церква згадує преподобну Марію Єгипетську, християни вшановують пам'ять блудниці, що розкаялася. Батьки в цей день моляться преподобній Марії в надії спасіння душі їхніх дітей, що встали на шлях гріха і розпусти. Представники церкви забороняють в цей день погано говорити про преподобну, а також рекомендують задуматися про своє життя, здоров'я і сім'ю. Про це повідомляють ЗМІ.

День святої Марії Єгипетської 14 квітня безпосередньо пов'язано з історією її життя. Вона є улюбленим читанням православних віруючих, нагадуючи про безмежну любов Господа Бога до роду людського і необхідність прагнення до власного самовдосконалення, зцілення душі від накопичених у душі гріховних думок і вчинків. 14 квітня преподобна Марія Єгипетська своїм життям свідчить про те, що немає такого гріха, який не пробачить людині Господь. Але від самого грішника потрібно щире каяття і покаяння. День святої Марії Єгипетської — це особливе свято, дає надію всім, хто її потребує.

Свята Марія народилась у Єгипті в п'ятому столітті. У дванадцять років покинула отчий будинок і оселилася в Олександрії, яка вважалася центром розпусти і розкоші, де протягом сімнадцяти років вела розпусний спосіб життя, вступала в численні сексуальні зв'язки за гроші і безкоштовно.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

14 квітня було прийнято проводити у суворій стриманості. Святої Марії Єгипетської моляться про захист від поганого пристріту або псування. Інша назва свята, більш відоме на Русі – Пусті щі. Цій назві свято зобов'язано запасам кислої капусти, що до цього часу закінчувалися, тому щі на столі були рідкі. Замість капусти господині в щі старалися для густоти додавати щавель або кропиву.

• Якщо домашня тварина виявляє тривогу і страх, то це ознака погіршення погоди.

• Якщо небо вдень було безхмарне, то літо буде врожайним.

• Розлив річки віщував хороший сінокіс.

• Якщо на заході видно блискавку, то вранці має пролитися дощ.

• Гуркіт грому на Марію говорили про тепле і благодатне літо.

• Якщо гуси повернулися з зимовища раніше терміну, то незабаром потеплішає.

• Якщо виблискувала блискавка без грому, то літо буде мізерним на опади.

• Сильний повінь був прикметою багатої риболовлі.

• Якщо нічне небо було зоряним і ясним, то літо слід було чекати плідним.

• Якщо 14 квітня лід із річкової гладі зійшов, то рік буде багатий на погані вісті.

Дивіться сюжет про подію