Противники автомобілів з іноземною реєстрацією на вулицях України створили петицію. Головна вимога – припинити використання таких машин в комерційних цілях.

Багато українців не задоволені тим, що в Україні їздять машини з "евробляхами". Чоловік з активною громадянською позицією Олег Ракочий навіть створив петицію на сайті офіційного інтернет-представництва президента України. Вона була зареєстрована 12 квітня 2018 року.

Чоловік закликає владу поважати себе і виступає не зовсім проти заборони автомобілів на "евробляхах", а проти використання таких транспортних засобів в комерційних цілях.

"Заборона на використання автомобілів з іноземною реєстрацією в комерційних цілях, а саме в таксі і не тільки. Ганьба такій владі, країні яка дозволяє таке робити. Коли ми навчимося поважати самі себе?", - запитує Ракочий в тексті петиції.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для того, щоб глава держави прийняв на розгляд цю петицію, вона повинна набрати не менше 25 тисяч підписів. Але за добу петиція поки що змогла набрати лише 26 голосів.

Раніше в Україні була розкрита схема нелегального ввезення авто на іноземній реєстрації. У Держприкордонслужбі дали коментар, що вони завадили ввезення великої партії автомобілів з польської і литовської реєстрацією через пункт пропуску "Яготин". Все через нього намагалися провезти 131 автомобіль. Для цього зловмисники використовували підроблені контрольні талони з відмітками Держприкордонслужби та митниці про перетин кордону.

Нагадаємо, що українці впаяли величезний штраф за користування автомобілем на литовських номерах без проведення митного оформлення та сплати митних платежів. Державна фіскальна служба оштрафувала харків'янку на 1,756 мільйона гривень.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.иа"українці можуть отримати безкоштовно "евробляхи", але при одній умові. Бажаючі можуть отримати бажане авто, якщо погодяться розмитнити їх за власний рахунок з дотриманням всіх норм і правил даної процедури.