Так звана влада "ДНР" винна Україні вже три мільйони гривень за водопостачання. При цьому своїми постійними обстрілами не дають можливості відновити пошкоджений Південнодонбаський водопровід.

Влада "ДНР" заборгувала 3 мільйони гривень за водопостачання, яке здійснюється з підконтрольної українській владі території. Про це розповів голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, повідомляє kp.ua. Глава підконтрольної Україні частини Донецької області зазначив, що при цьому постійними обстрілами сепаратисти не дають відновити пошкоджений Південнодонбаський водопровід.

Він нагадав, як 15 грудня минулого року Росія в односторонньому порядку вийшла з СЦКК, і тепер Україна через представників місії ОБСЄ запитує "режим тиші" для проведення відновлювальних робіт на Південнодонбаському водопроводі.

"Росія намагається робити все, щоб ми спілкувалися з представниками так званої ДНР", – зазначив Жебрівський.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Голова Донецької ОДА також повідомив, що в області є ще низка невирішених проблем. Так, наприклад, Мар'їнка і Красногорівка вже четвертий рік живуть без газу і потрібно будувати новий газопровід для забезпечення газом цих населених пунктів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Павло Жебрівський розповів про донецькі зарплати. В середньому жителі Донецької області отримують 9 886 грн. Про це стало відомо з повідомлення голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського.

Повідомляється, що це один з найвищих показників по країні. Крім того, заборгованість по заробітній платі в Донецькій області нещодавно зменшилася на 6,7 млн грн, а з початку 2018 року – на 96,4 млн грн.

Глава адміністрації уточнив, що про скорочення заборгованості йому повідомив начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області Дмитро Воробйов. Жебрівський також зазначив, що з керівництвом підприємств ведеться постійна робота щодо погашення заборгованості та підвищення заробітної плати.