Як відомо, GoPro – виробник прославлених у всьому світі екшн-камер. Компанія була заснована в далекому 2002 році і стала публічною в 2014. Кілька років тому її ринкова капіталізація досягала 10 мільярдів доларів. Але, з часом і на жаль, ситуація сильно змінилася.

Так, останнім часом керівників GoPro переслідують фінансові невдачі. Нещодавно компанія скоротила штат і перестала випускати безпілотники. Зараз капіталізація фірми становить близько 700 мільйонів доларів. Засновник GoPro Нік Вудман заявив, що готовий продати своє дітище.

Хто купить GoPro? Якщо вірити джерелам фінансового агентства Bloomberg, інтерес до угоди проявляє китайська компанія Xiaomi. Щоправда, офіційне рішення про покупку виробника екшн-камер поки не прийнято. Не факт, що сказане інсайдерами здійсниться на практиці.

Що Xiaomi запропонує GoPro? Якщо вірити чуткам, то китайські розробники придбають конкурента за один мільярд доларів. Це більше, ніж GoPro оцінюється сьогодні. Але отримані технології виведуть камери Xiaomi на новий рівень.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що китайська компанія Xiaomi випустила ще одну новинку – Xiaomi Roidmi Handheld Wireless Vacuum Cleaner або Roidmi F8. Це бездротовий пилосос, який має велику потужність всмоктування і може виконувати багато функцій. Так, Roidmi F8 оснащений потужним мотором, виконує 100 тисяч обертів за хвилину. Отже, потужність всмоктування досягає 115 Вт, при цьому споживання електрики не перевищує 415 Вт.

Вага Xiaomi Roidmi F8 – 1,5 кілограма, а якщо встановити електричну щітку, то він збільшиться до 2,5 кілограма. В основній насадці вмонтовано спеціальне світлодіодне підсвічування, що дає можливість прибирати в темних кутках.

Пилосос від Xiaomi можна підключити до смартфону за допомогою відповідної програми на базі iOS і Android. Так, на смартфоні можна побачити інформацію про ступінь зносу HEPA-фільтр, заповнений пилезбірник, заряд батареї, а також налаштовувати інші параметри, наприклад, потужність всмоктування. Офіційна ціна пилососа в Китаї досить бюджетна – 240 доларів (6 300 гривень).