Оприлюднено рейтинг топ-100 найбагатших українців, який показав, що кожен п'ятий українських олігарх в цьому році "збіднів". Однак багато з них намагаються з усіх сил не зменшити свої позиції в рейтингу.

"Стан 18 з 100 потрапили в рейтинг "номінантів" зменшилася в 2017 році порівняно з 2016", - повідомляється в рейтингу.

Порошенко перебуває серед тих, чий статок зменшився. Дані свідчать, що зараз він знизився з 589 до 42 мільйонів доларів.

А от Ринат Ахметов залишається на першому місці рейтингу. На даний момент його стан оцінюється в 3,1 мільярда доларів. Трійку лідерів разом з ним становлять Ігор Коломойський (1,6 млрд доларів) і Геннадій Боголюбов (1,5 млрд доларів). При цьому сумарно їх стан нітрохи не зменшився за минулий рік, а зовсім навпаки – збільшився на 2 мільярди доларів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Загальний капітал сотні найбагатших людей країни склав 27 мільярдів доларів", - зазначають у виданні.

У повідомленні рейтингу зазначається, що сума загальних коштів, які Петро Порошенко зберігав на банківських рахунках в минулому році, зменшилася за минулий рік на 430 тисяч доларів. А все тому, що в 2017 році Порошенко не отримував дивідендів від підприємств, в яких є кінцевим бенефіціаром.

"Незмінним залишився перелік цінних паперів, якими володіє Порошенко, його нерухомого та рухомого майна: нічого нового порівняно з 2016 роком. Як відомо, згідно з декларацією Порошенко за 2016 рік, загальна сума його доходу склала 12 295 570 гривень, заробітна плата тоді склала 366 342 гривень, відсотки — 11 902 976 гривень, відчуження цінних паперів і корпоративних прав — 26 252 гривень", - повідомляють в прес-службі.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.иа" в Адміністрації президента засекретили вартість відпочинку Петра Порошенка на Мальдівських островах.