У п'ятницю, 13 квітня, у Сполучених Штатах Америки у віці 86 років помер видатний режисер Мілош Форман. Нагадаємо, що він є ідейним творцем таких відомих кінострічок як Пролітаючи над гніздом зозулі і Амадей. Про це повідомляється у виданні Reuters.

Як розповідає виданню дружина режисера, він помер після нетривалої, але важкої хвороби.

"Його смерть була спокійною, і його весь час оточувала родина і найближчі друзі", – повідомила місіс Форман.

Довідка: Мілош Форман (справжнє ім'я Ян Томаш Форман) народився 18 лютого 1932 в місті Часлав, Чехословаччина. Це був відомий чеський і американський кінорежисер і сценарист. Варто підкреслити, що Форман дворазовий лауреат премії «Оскар» за кращу режисерську роботу. Постановник таких знакових картин як «Пролітаючи над гніздом зозулі», «Амадей», «Вальмон» та інші.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що не так давно помер у віці 62 років відомий російський режисер, керівник Театра.doc Михайло Угаров.

Відомо, що на сторінці Театра.doc також висловили співчуття у зв'язку з трагічною подією. За інформацією журналістів, режисер помер від серцевого нападу.

Михайло Юрійович Угаров — російський драматург, режисер театру і кіно, сценарист, один з організаторів фестивалю молодої драматургії "Любимівка", художній керівник "Театра.DOC".

При цьому наголошується, що Угаров не раз жорстко критикував російську владу. Так, у зв'язку з цим у нього були проблеми з ФСБ. У той же час, його навіть не випускали з країни через проблеми з боргами по ЖКГ.

"Мрія кожного громадянина, щоб держава од*балось, тому що на сьогоднішній день головний ворог приватного людини – це держава. Війна іде ось тут. Тут лінія фронту", - говорив Угаров в 2017 році.

Його позиція по Україні залишалася неясною. Відомо лише, що він був одним із тих, хто написав відкритий лист із закликом звільнити затриманих терористами в Слов'янську українських колег - зниклих 25 квітня 2014 року - Павла Юрова і Дениса Грищука.