Французьке оборонне відомство виклало відео, де зафіксовано момент запуску французьких ракет по Сирії. Про це стало відомо завдяки заяві міністра оборони Франції Флоранс Парлі.

Відомо, що удар був нанесений фрегатом, який знаходиться в Середземному морі.

"Ціль: місце виробництва хімічної зброї сирійського режиму", - написала Парлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 14 квітня збройні сили західних країн скинули крилаті ракети на науково-дослідний центр в Дамаску, сховище хімічної зброї біля Хомса, та командний пост, який знаходиться неподалік. Про це повідомив президент США Дональд Трамп, який виступив з екстренною заявою.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

«Нещодавно я наказав Збройним силам Сполучених Штатів наносити точні удари по цілях, які пов'язані з хімічною зброєю сирійського диктатора Башара Асада», — зазначив він.

Трамп підкреслив, що США продовжать діяти до тих пір, поки Сирія не припинить використовувати хімічну зброю. Президент США також зазначив, що Сполучені Штати не мають наміру намагатися отримати постійну присутність в Сирії. Трохи пізніше Трамп сказав, що Великобританія та Франція також беруть участь в операції.

«Зараз йде спільна операція зі збройними силами Франції та Сполученого Королівства. Ми дякуємо їм», — додав він.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс у спеціальному зверненні запевнив, що удари завдавалися точково щоб уникнути цивільних втрат.

«О 9 вечора США, Франція та Великобританія разом вдарили по сирійських об'єктах, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї, першою ціллю була лабораторія хімзброї», — заявив він.

Як повідомляв портал "Знай.uа" посол Росії в США поклав відповідальність за події в Сирії на США, Францію та Великобританію. Поки невідомо, про які саме наслідки йде мова. Удари коаліції на чолі з США по об'єктах в Сирії не залишаться без наслідків. Таку заяву зробив посол Росії в США Анатолій Антонов, повідомляється на сторінці дипломатичного відомства у соцмережі Facebook в суботу, 14 квітня.