Буквально днями вченим Кембриджського університету з Великобританії вдалося вирахувати, яка доза алкоголю буде безпечною для організму людини і не зашкодить його здоров'ю. Так, завдяки дослідженням, фахівці з'ясували, що максимально нешкідливою кількістю є 100 г чистого спирту на тиждень, що прирівнюється до п'яти келихів пива з міцністю 4% або ж 875 мл вина міцністю 13%.

Наголошується, що дослідження вчені проводили тривалий час. Участь прийняли 600 тисяч людей різної національності з 19 країн. Головна особливість експерименту була в тому, що всі учасники були любителями спиртних напоїв. Вдалося встановити, що в результаті вживання алкоголю більше 40 тисяч людей померли у зв'язку з серцево-судинними захворюваннями, пише Vladtime.

Крім того, майже стільки ж людей відчули перші симптоми небезпечної недуги. Вчені запевняють, що вживання спиртних напоїв понад норму в 100 г скорочує життя на півроку, відповідно, прийняття алкоголю дозою 250 г – до 2-х років. Тому дослідники нагадують і застерігають, що вживання алкоголю не може приносити користь організму, як вважає більшість людей.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, якщо ранкова головний біль - частий гість і з'являється з деякою періодичністю, є сенс серйозно звернути на це увагу і, проаналізувавши кілька моментів, можливо звернутися до лікаря.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

За даними досліджень, ті, хто зловживав ввечері алкоголем, вранці страждали від головного болю. Люди, які споживають "психотропи" від депресії, тривоги і безсоння, в більшості випадків отримують головний біль в якості ранкового подарунка від організму.

Також головний біль може з'явитися через проблеми зі сном – хропете, часто прокидаєтеся вночі, рясно пітнієте під час сну і відчуваєте сонливість вдень. Часто така проблема виникає через апное – тимчасового припинення дихальних рухів. При цьому захворюванні під час сну дихання стає поверхневим або навіть ненадовго припиняється. В такому випадку особу будуть мучити часті головні болі вранці.