Український уряд замислиться над підвищенням пенсій, якщо вливання в Пенсійний фонд будуть продовжуватися. Про це стало відомо завдяки заяві віце-прем'єр-міністра Павла Розенко.

"У 2018 році ми плануємо здійснити додаткові заходи по збільшенню розмірів пенсій в Україні", – розповів Павло Розенко.

Стало відомо, що в першому кварталі поточного року в Пенсфонд України надійшло майже на 2 мільярди більше, ніж планувалося.

"І якщо така тенденція збережеться, ми вийдемо з новими ініціативами щодо підвищення пенсій в 2018 році", – заявив віце-прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, Розенко зазначив, що в цьому році планується перерахувати пенсії військовим пенсіонерам, і запевнив, що до 1 травня "всі пенсіонери повинні отримати свої підвищені виплати в повному обсязі".

Як відомо, 3 жовтня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект про пенсійну реформу.

Документ, зокрема, передбачає модернізацію пенсій та підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всього кілька місяців залишилося до остаточного завершення індексації соціальних виплат. Вже незабаром українцям перерахують мінімальну пенсію, але і підвищать її лише на 62 гривні, а загальний прожитковий мінімум - на 77 гривень. Переглянуть також розміри соціальних виплат, субсидій та навіть матеріальну допомогу для призовників.

Перерахунок планується двічі на рік – у травні та грудні, але в 2018-му першу фазу перенесли на липень. Влітку мінімальна пенсія з липня складе 1435 грн (зараз - 1373 грн), але це стосується тільки одного мільйона українців. Поки що більшість з тих, хто збирається на заслужений відпочинок, ще не "заробили" на стаж – 30 років у трудовій записано не у всіх.

Вже зараз налічують не менше 40% мінімальної зарплати, а це 1489 грн. Липневе підвищення пенсій вплине на українців, розмір пенсій яких становить від 1373 до 1434 грн. Обсяг надбавки для них складе від 1 до 62 грн.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Верховний суд України нарешті дав пояснення, коли українці мають право на збереження пенсії державного службовця. Дуже важлива при цьому сукупність таких факторів, як: вік, страховий стаж та стаж державної служби.