Черговий гучний скандал в Дніпрі. Журналістам вдалося з'ясувати, що Вадима Матвійчука призначили на посаду заступника начальника ГУ НП у Дніпропетровській області з грубим порушенням Закону України «Про національну поліцію».

Нагадаємо, 21 березня «презентацію» Матвійчука в Дніпрі провів перший заступник Голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, особисто. Підставою для призначення Вадима Володимировича став наказ від 16. 03.2018 року № 226 л/з Голови Національної поліції Сергія Князєва, повідомляє From-ua.



Цікавий той факт, що таке призначення було прямим порушенням законодавства. Юристи відзначають, що згідно ст. 15 ЗУ «Про національну поліцію» «заступників керівників територіальних органів поліції призначає на посади та звільняє з посад керівник територіального органу».


Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В даній ситуації територіальним органом є Головне управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Тобто, наказ про призначення Матвійчука, якщо дотримуватися закону, повинен був підписати Віталій Глуховеря, начальник ГУ НП у Дніпропетровській області. Випадково чи ні, але такого документа не існує в природі, а значить діючий наказ про призначення Матвійчука повинен бути скасований.

Але у нас в країні все прекрасно знають, що у правоохоронців «старої закалки» є улюблена традиція. Кожний раз, в будь-якій незрозумілій ситуації – малюй накази заднім числом. Цікаво поспостерігати, як зараз з даної ситуації буде виходити Матвійчук, прохаючи своє керівництво намалювати такий наказ. Невже знову вони вдадуться до методів «старої міліції» і обдурять людей?

Варто відзначити, що це не перший скандал вокруг Вадима Матвійчука. Журналісти не раз писали про махінації Матвійчука з власними деклараціями. Також, заступника начальника поліції Дніпропетровської області звинуватили в перевищенні Матвійчуком своїх службових обов'язків і у брехні «із затриманням «кілера», за яким ганялися копи всього Євросоюзу».