Для того, щоб збити ракети, запущені військами міжнародної коаліції, армія сирійського диктатора Асада використовувала засоби ППО, які застосовувалися ще в Радянському Союзі.

Про це повідомляє видання "Обозреватель".

Сирійці застосували для відображення повітряної атаки С-125, С-200, "Бук" і "Квадрат" радянського виробництва. За заявами офіційних сирійських осіб, по території їх країни за минулу ніч було випущено більше ста ракет. Скільки з них вдалося збити, поки що не повідомлялося.

Про точну кількість жертв поки також немає точної інформації, відомо лише, що троє цивільних осіб отримали поранення.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" збройні сили США і їх союзників запустили по Сирії декiка крилатих ракет. Як стверджує президент США Дональд Трамп, ракети були націлені на ряд сирійських військових об'єктів, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї.

Відео польоту ракет, зняте цієї ночі:

Ракетного удару зазнали будівлі науково-дослідного центру в Дамаску, сховища хімічної зброї, що знаходиться неподалік командного поста в районі Хомса.

Сирійський диктатор Башар Асад піддався атаці з боку відразу трьох країн НАТО: Сполучених Штатів, Великобританії та Франції. Трамп подякував союзників за участь в операції.

За заявою міністра оборони США Джеймса Мэттиса всі нанесені удари були точно вивірені, щоб уникнути жертв серед цивільних осіб. Мэттис зазначає також, що завдані ракетний удар по потужності був приблизно вдвічі сильніше, ніж у минулому році, коли піддалася обстрілу ракетами сирійська база ВПС. Як в минулий раз, так і в цей причиною атаки стало застосування диктатором Башаром Асадом хімічної зброї проти мирного населення власної країни.