Уряд Росії віддав наказ скликати засідання постійної ради Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) через удар США і союзників по Сирії. Про це повідомляють ЗМІ.

У ОДКБ входять Вірменія, Білорусія, Казахстан, Киргизія, Росія і Таджикистан.

"Сьогодні у зв'язку з ситуацією навколо Сирійської арабської республіки за ініціативою Російської Федерації скликано екстрене засідання постійної ради Організації Договору про колективну безпеку", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ракетний удар по Сирії, який завдали США, Франція і Великобританія, не досяг своїх цілей, оскільки ракети нібито були збиті або перехоплені ППО арабської республіки.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Так, якщо вірити даним джерела, ракети "троїстої агресії" не досягли своїх цілей, завдяки ППО, які нібито перехопили і знищили їх.

Сирійська влада стверджує, що західна коаліція випустила по їх країні близько 30 ракет, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на неназваних представників Дамаска. Згідно з даними влади, третину цих ракет вдалося збити. Відзначається, що в цей час проводиться оцінка шкоди, завданої обстрілом.

Крім того, посол Росії в США поклав відповідальність за події в Сирії на США, Францію і Великобританію. Поки невідомо, про які саме наслідки йде мова.

Удари коаліції на чолі з США по об'єктах в Сирії не залишаться без наслідків. Таку заяву зробив посол Росії в США Анатолій Антонов.

Варто відзначити, що 14 квітня збройні сили західних країн скинули крилаті ракети на науково-дослідний центр у Дамаску, сховище хімічної зброї у Хомса і командний пост, що знаходиться неподалік.

Трамп підкреслив, що США продовжать діяти до тих пір, поки Сирія не припинить використовувати хімічну зброю. Президент США також зазначив, що Сполучені Штати не мають наміру намагатися отримати постійну присутність у Сирії.

Дивіться сюжет про удар

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Сирію трясе, Росія б'ється в істериці.