Слідчий комітет РФ порушив кримінальне виробництво по відношенню до колишнього "народного мера" Лутугиного, наймита так званої "ЛНР" Єгора Руського. Про це написав український журналіст Денис Казанський у своєму блозі.

Згідно інформації, росіянина підозрюють у отриманні хабара за незаконні дії.

"Черговий "визволитель", який приїхав до України вбивати українців у 2014 році і служив у батальйоні "Зоря" Ігоря Плотницького", – йдеться в повідомленні.

За його словами, Руський був єдиним громадянином РФ, якого бойовики призначили "мером" і який так довго протримався на цій посаді.

"Але, мабуть, в убогому, розореному Лутугиному з часом грабувати стало вже нічого, тому в 2016 році Єгор повернувся до рідної Ухти", – пише Казанський.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Отримавши посаду директора місцевої спортивної школи "Юність" Руський попався на хабарі в 45 тис. руб. Підозрюваний був затриманий і поміщений під варту.

Фото бойовика

Фото бойовика

Нагадаємо, міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm представило інтерактивну базу даних російської агресії проти України, Грузії та Сирії.

База Russian Aggression — це результат роботи волонтерів за чотири роки. Це понад 1700 OSINT-розслідувань InformNapalm, вони систематизовані та поділені на дві групи.

Крім того, в Мережу потрапили сумні знімки палацу молоді "Юність", який знаходиться в окупованому путінськими бойовиками Донецьку.

На них видно, як наслідки обстрілу, під які потрапив палац у 2014 році, так і наслідки багаторічної відсутності ремонту отриманих ушкоджень. На фото можна побачити порожні, закинуті приміщення, діряві підлогу і стелю, відсутність скла та знищену покрівлю будівлі.

За інформацію з групи "Юність" "Вконтакте", незважаючи на явно аварійний стан, палац продовжує роботу, там проводяться заходи, в тому числі за участю дітей.

Дивіться сюжет про Донбас

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", український режисер чітко охарактеризував мізки росіян.