Українців чекає підвищення тарифів "Укрпошти", за якими вона приймає і доставляє друковані видання.

Про це повідомляє видання "Сегодня". Вже з першого липня розміри відповідних тарифів зростуть майже на чверть. І ще на 19,2% - з початку 2019 року.

У громадян часто виникають проблеми при користуванні послугами "Укрпошти": відео

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Представник державного підприємства "Укрпошта" пояснив причини подорожчання послуг так: "Це повинно забезпечити мінімальну рентабельність надання послуг, так як в 2017 році держпідприємства продовжували надавати послуги з доставки та прийому газет і журналів нижче собівартості, що негативно позначається на фінансовому становищі "Укрпошти" та ДП "Преса" і призводить до збитків".

Іншими словами, про якесь підвищення якості сервісу мова взагалі не йде - тільки про зростання тарифів. За старою ціною газети і журнали зможуть отримувати лише ті, хто заздалегідь оформив передплату на весь 2018 рік.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський нещодавно вказав в електронній декларації розмір своєї заробітної плати за 2017 рік. Ця сума склала майже чотири мільйони гривень, або 330 000 гривень в місяць.

З цих коштів Смілянський, судячи за вказаними в його декларації відомостей, витрачає більше трьох мільйонів гривень на рік (у доларовому еквіваленті) на оплату податків у США.