Попри критичні настрої американських політичних сил щодо поновлення співпраці із Росією, Україні варто розраховувати виключно на власні сили і не сподіватися на суттєву підтримку з боку західних партнерів. Відповідну думку висловив кандидат історичних та політичних наук, старший науковий співробітник Інституту євро-атлантичного співробітництва в Києві Андреас Умланд.

Про це повідомляє "Новое время".

Він запевнив, що примирення із РФ може сильно позначитися на ситуації в державі і напряму загрожує суверенітету. Хоча підтримку українській стороні у питанні звільнення Донбасу та продовження санкцій проти РФ пообіцяли статусні організації (зокрема – ООН), але позиція президента США Дональда Трампа досі дає привід для сумнівів – його заяви часто суперечать одна одній.

Читайте також: Конгрес позбавить Трампа можливості зняти антиросійські санкції

Спочатку республіканець запевняє, що "не знає Путіна", а пізніше – висловлює відверті сподівання на співпрацю із країною, котра спровокувала агресію та організувала гібридну війну.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Майбутня політика Росії також залишається загадкою", - додав науковець.

Умланд вважає, що небезпеку для світу в цілому складає також ядерна зброя, тому стосунки між двома державами-гігантами можуть стати спусковим механізмом для того, щоб буквально пожертвувати Україною з метою покращення стосунків між Вашингтоном та Кремлем.

"Це нагадує більярдний стіл, адже саме так уявляє майбутню міжнародну ситуацію Трамп" , - додав експерт.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що американські сенатори планують на законодавчому рівні обмежити повноваження Трампа щодо скасування антиросійських санкцій.