В Генеральній прокуратурі України планують заповнити понад 300 вакансії в місцевих прокуратурах за новим принципом обрання кандидатів.

За словами керівника ГПУ Юрія Луценка, за приблизними підрахунками треба набрати 330 людей та 307 слухачів академії, котрі вже за рік стануть прокурорами.

"Я очікую нової крові, яка заходить у прокуратуру. Бо це вперше, коли абсолютна більшість, майже 80%, люди з поза системи", - пояснив він.

Луценко додав, що перевагу надаватимуть людям з амбіціями, але цього разу не буде жодної співбесіди, чи вступних іспитів.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У результаті із 200 людей - 178 прокурорів пройшли зі старої системи і лише 22 - нових. Із них вижили в органах прокуратури лише одиниці. Сьогодні ми маємо абсолютно відкриту систему, де я не маю жодного впливу на результати тестів і ніхто з керівників підрозділів не має. Не буде жодних співбесід. Йдеться лише про тести, екзамени, модулі. Результат покаже державна атестація", - підкреслив очільник ГПУ.

Ті кандидати, результат яких задовольнить комісію, зможуть працевлаштуватися на посади автоматично з окладом від 13 тисяч гривень.

"Погодьтеся, що в місцевих прокуратурах - це достойна заробітна плата. Особливо у порівнянні з іншими нашими співвітчизниками, які мають, на жаль, набагато менші доходи. Дай зарплату і контролюй. Так буде і з ними, коли вони прийдуть через рік до нас працювати ", - резюмував Луценко.

Дивіться: новий набір в ГПУ

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ знайшла в будинку Савченко дещо страшніше за зброю.