Верховна Рада готує до розгляду новий законопроект, котрий теоретично повинен врегулювати проблему з автомобілями іноземної реєстрації на території України.

У Верховній Раді України готується новий підхід до вирішення проблеми авто на єврономерах.

"Ми розуміємо, що ця проблема назрівала, коли держава захотіла подвійну, потрійну ціну за автомобіль і за лобіювання різних компаній, автодилерів та виробників, які підштовхували людей купувати нові машини, і ввели ці піратські акцизи. Тому люди знайшли лазівку і почали возити авто на єврономерах ", - пояснив народний депутат Роберт Горват в коментарі "Обозревателю".

Іноземні авто в Україні: схема порушень за два роки

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він підкреслив, що вся суть у зміні схеми податків, котра б була нижчою за існуючу ставку і допомогла перевозити машини легально:

"Не може йти держава на зустріч порушників закону. Тому я бачу це в такий спосіб: повинні заїжджати всі автомобілі: Євро-2, Євро-3, Євро-4, але ми повинні ввести певний "податок на старість". Якщо ти хочеш ввезти машину 1991 року, яка коштує 500 євро за кордон, сплати 1500 євро акцизом. Я думаю, що до осені підготуємо такий законопроект. Чим новіший машина, тим дешевше акциз ", - додав Горват.

Як відомо, найближчим часом також збираються встановити розмитнення на рівні 30% від ціни авто, пропонується виправити законопроектом деякі недоліки вже прийнятого закону №3251, зокрема, дати можливість легалізувати свою машину власникам авто, які випущені до 2010 року, що зараз заборонено.

"Ми відшліфуємо можливість легалізувати ці авто за законом, який я подам. Звичайно, там ще будуть запобіжники, які ми застосуємо в податковому та митному кодексах, через які їх можна було завозити і говорити, що на авто з іноземною реєстрацією можна їздити по українським дорогам ", - підсумував депутат.

Дивіться: штраф за авто на єврономерах

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці виписали космічний штраф за машину на єврономерах.