Скільки існує в світі забобонів, мабуть точно не скаже жоден екстрасенс. Ми вирімо в них іноді сліпо, а що означають – не знаємо.

По суті у кожного з них існує своя історія і цілком просте пояснення, наприклад:

Не можна мити посуд, якщо ти - у гостях

Вода, як відомо, не тільки зберігає в собі позитивну або негативну інформацію, але і може змивати її. Миття будь-якої речі - це її очищення не тільки у фізичному сенсі, а й у енергетичному. Тобто якщо вам потрапили до рук чужі столові прибори, ви автоматично відбираєте частину "сили господарів". Краще залиште це заняття тим, хто вам запросив у гості.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Розсипати сіль – до сварки

Значення популярної прикмети знайоме всім: розсипати сіль — до конфлікту з рідними. Тлумачення сходить до тих часів, коли продукт коштував великих грошей і тринькати його даремно було недозволеною розкішшю. Чим бідніше сім’я, тим сильнішими були склоки. Аби "задобрити вищі сили" достатньо на це місце зверху насипати цукру – такий звичай "до добра та грошей".

Свистіти у будинку – до біди

По-перше, ви порушуєте тишу. А це прояв неповаги, котрий наші предки дуже засуджували. У багатьох повір'ях говориться, що свист привертає біди, може стати причиною якогось великого горя. Є також така приказка: "Не свисти - грошей не буде". Дійсно, якщо просто ходити, тримати руки в кишенях, посвистувати і не займатися нічим діловою, то нічого і не заробити (грошей не буде). От і вся історія прикмети.

Присісти "на доріжку" – до вдачі

Обійнятися і поцілувати рідних, а потім сісти зверху на валізу вважалося добрим знаком. У такий спосіб ви нібито забираєте часточку рідного дому із собою і даєте клятву повернутися. Дуже схвалювали наші прадіди звичай давати настанови перед довгим шляхом. Вони вірили, що якраз в цей момент слова подіють.

Передавати через поріг – і ще багато іншого

Не можна сидіти на порозі, так як це принесе у ваше життя засудження і несприятливі чутки.

Не можна вітатися через поріг, так як ви створюєте бар'єр між собою і співрозмовником, через що ви може посваритися.

Не можна передавати речі через поріг. Вважається, що така річ принесете нещастя.

Не можна говорити через поріг, так як з'являється велика ймовірність сварки.

Переступати поріг правою ногою, щоб день пройшов вдало, якщо лівою - будуть невдачі.

Не можна стояти на порозі, так як відкриті двері будинку роблять його беззахисними, тобто йде тепло і жива енергія, а в будинок зможуть потрапити небажані гості.

Не можна цілуватися через поріг, так як після поцілунку ви знайдете нові дороги в житті, але вже один без одного, так як вас розділила межа - поріг.

Дивіться: народні прикмети про сіль

Як повідомляв портал "Знай.ua", у вівторок, 17 квітня, Православна церква відзначає свято Радониця, яке в Україні також називають Проводи, Гробки, Могилки, Діди, Батьківський день.