Сьогодні, 16 квітня, у Росії офіційно припиняє свою роботу Telegram. Роскомнадзор вже почав блокування месенджера, користувачі масово повідомляють про припинення роботи.

Telegram закривають за позовом ФСБ, яка вимагає у компанії ключів доступу до листуванням. Як відомо, судова тяганина з цього приводу не припиняється вже більше року.

На блокування популярного месенджера різко відреагувала телеведуча і політик Ксенія Собчак. Вона вважає блокування Telegram дурною і невиправданою справою.

Про це Собчак написала у своєму блозі. За її словами, в Росії знищується все те, чим слід було б пишатися. На думку Собчак, саме це робить Росію слабшою за інші країни.

"Вражає, як наша влада знищують те, чим в іншій країні б пишалися. Особливо це стосується проривних сучасних технологій, інтернету.
Ось Павло Дуров. Спочатку він створює успішну російську соціальну мережу, якою користується величезна кількість російськомовного світу. Потім цю мережу у нього "віджимають", а сам Дуров змушений емігрувати. Виїхавши, він створює проривний месенджер Telegram, яким теж починають користуватися люди у всьому світі. Ну, здавалося б - треба підтримати російський продукт, про що так люблять говорити наші патріоти, а засновника швидше повернути в Росію, створити йому тут кращі умови для роботи ... Але ні: Telegram блокують, залишаючи мільйони людей без зв'язку і комунікацій", - пише Собчак.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Собчак вважає, що відсутність популярного месенджера позначитися не лише на пересічних громадянах, а й на великих компанія в питанні комунікацій. Політик наводить як приклад Сбербанк, який останній рік вів всю внутрішню комунікацію саме через Telegram. Тепер же фінансова компанія витратить багато зусиль, щоб перенести комунікації в інший месенджер.

На думку Собчак, Росія відрізняється від інших країн тим, що ця країна блокує те, що потрібно підтримувати і розвивати. В Росії замість того щоб допомагати людям "працювати, винаходити, придумувати, створювати", лише обмежують та заважають це робити.

" Відчепіться від людей!", - емоційно резюмувала Собчак.

У коментарях під постом Собчак користувачі зверають увагу на те, що вона ніколи прямо не говорить, що причиною всіх цих знущань над бізнесом і людьми є Путін.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав про те, як блокування Telegram відобразиться в Росії та Україні.