У п'ятницю, 13 квітня Таганський суд виніс рішення про блокування Telegram на території РФ. Ще до постанови всі були готові до такого вердикту, який тут же назвали неконституційним.

Тема блокування популярного месенджера Telegram в Росії є однією з найбільш обговорюваною в Мережі всі ці дні. Реакція інтернет-користувачів була бурхливою. Тут же почали з'являтися нові меми, жарти і поради, як обійти блокування або чим замінити популярний канал зв'язку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Колишній прес-секретар "Вконтакте" висловив свою думку про месенджері "ТамТам" від Mail.Ru, яке було запропоновано як альтернатива "терористичного" Telegram:

Деякі користувачі настільки обурені, що готові йти на крайні заходи в боротьбі з тоталітарним режимом і закликають всіх наслідувати їхній приклад:

Нагадаємо, що після вирішення судом Москви заблокувати Telegram, депутати Держдуми Росії вирішили на цьому не зупинятися і запропонували заборонити використання VPN-сервісів. На даний момент вони займаються аналізом необхідності законодавчого заборони.

Заступник голови думського комітету з інформаційної політики Крупенников зізнався, що з блокуванням такого масштабу Роскомнагляд ще не стикався. Зараз вони роздумують над прийняттям додаткових законодавчих заходів для виключення використання VPN.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.иа" Дуров розповів користувачам Telegram про свої "козирі в рукаві". Сам Дуров заявляє, що рішення суду є антиконституційним і навіть заборонив своїм юристам компанії приймати участь у судовому засіданні за позовом Роскомнадзора для того, щоб не "легітимізувати відвертий фарс".

Дуров повідомив, що Telegram буде використовувати вбудовані в месенджер методи обходу блокувань, які не вимагають додаткових дій від користувачів. При цьому він підкреслив, що незалежно від наявності блокування, месенджер збереже можливість розсилати повідомлення всім російським користувачам.

Реакція російських ЗМІ на блокування Telegram: