В Росії розпочався справжні апокаліпсис в питанні комунікацій. Роскомнагляд у боротьбі з Telegram заблокував понад півмільйона IP-адрес Amazon.

Месенджер став розгортати механізми обходу блокувань на базі Amazon, і Роскомнагляд просто взяв і "викосив" 655 352 IP-адрес.

Про це повідомляють російські Telegram-канали та називають підмережі, які полетіли в блок:

52.58.0.0/15
18.196.0.0/15
18.194.0.0/15
35.156.0.0/14

Зазначається, що найближчим часом багато ресурсів перестануть бути доступні, оскільки вони точно використовують якісь з цих адрес.

Причому, забанили ці адреси не за рішенням "суду", а за знаменитим "гумовим" рішенням Генпрокуратури 27-31-2015 / Ід4082-15, за яким блокують взагалі все, що їм заманеться, повідомляють Telegram-канали.

Таким чином, Роскомнагляд заради того, щоб зупинити поширення Telegram в Росії, своєю "щедрою рукою" вніс понад півмільйона адрес Amazon в реєстр заборонених сайтів, не розбираючись, які кому належать.

Через такі необдумані дії у великих російських компаніях зупинилась робота. Відомо про перших потерпілих: рітейл, два великих банки з ТОП-20, ряд приватних клінік, платіжна система та інші сервіси. Деякі канали повідомляють, що в магазинах перестали працювати каси через настільки масове блокування IP-адрес.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав про те, як блокування Telegram відобразиться в Росії та Україні.

На блокування популярного месенджера різко відреагувала телеведуча і політик Ксенія Собчак. Вона вважає блокування Telegram дурною і невиправданою справою.

Собчак звернула увагу на те, що відсутність популярного месенджера позначитися не лише на пересічних громадянах, а й на великих компанія в питанні комунікацій. Зокрема, для приклада Собчак навела Сбербанк, який останній рік вів всю внутрішню комунікацію саме через Telegram.

За словами політика, в Росії знищується все те, чим слід було б пишатися. На думку Собчак, саме це робить Росію слабшою за інші країни.