Власник великих торгово-розважальних центрів, блогер і письменник Гарік Корогодський нецензурно висловився у бік дитячої письменниці Лариси Ніцой, яка заявила про "відстріл пів-Києва" у часи СРСР із-за української мови.

На своїй сторінці в Facebook відомий бізнесмен назвав її "тупою п...., яка "раздрачивает" суспільство".

СКАЖИТЕ, Вы бы рекомендовали своим детям книгу писателя Ларисы Ницой? Я учился на Отрадном, в русской школе...

Posted by Гарик Корогодский on Sunday, 15 April 2018
За словами Корогодського, він навчався в російськомовній школі, однак разом з однокласниками відмінно ладнали з дітьми з української школи, з якими у них було спільне футбольне поле. Крім того, блогер стверджує, що завжди без проблем спілкувався з україномовними сусідами.

"Виходить, пані Ніцой переїхала до Києва захищати українську мову. Важко не назвати її тупий п...ї, яка раздрачивает суспільство. Але я справляюся, адже я вихований хлопчик, на двомовність вихований", - емоційно висловився одіозний бізнесмен.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зазначимо, що пост Корогодського викликав шквал обговорень в мережі. За добу пост лайкнули близько 1,5 тисяч осіб, понад 70 поширили.

Раніше, українська письменниця Лариса Ніцой розповіла, що утиски української мови в Радянському Союзі відбувалися самими радикальними методами. І доходило навіть до розстрілів україномовних людей.

В СРСР постійно займалися утиском української мови. Українські школи закривалися і просто відсутні на території країни, а україномовних людей висміювали.

Також Лариса Ніцой згадала штурм Києва Червоною армією, якою керував Михайло Муравйов. За словами письменниці, в 1918 році армія увірвалася в місто і вбивала на місці всіх, хто був у вишиванку або говорив українською мовою. Тоді всього за три дні було розстріляно пів-Києва. Саме після цих кривавих днів Київ став говорити завжди "по-російськи".

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український продюсер, репер, Потап кинув виклик Ніцой. Тренер проекту "Голос країни" Потап написав свою першу книгу "Пан Їжак" українською мовою.