У вівторок, 17 квітня, на валютному ринку відбулися зміни: після деякого застою гривня починає зміцнювати позиції, а європейська валюта як взяла курс на подорожчання, так і продовжує його дотримуватися.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Так, Національний банк України встановив наступний курс валют на 17 квітня:



  • 1 долар США - 26,08 гривень
  • 1 євро - 32,17 гривень
  • 10 російських рублів - 4,18 гривень

Отримуємо, що курс долара, в порівнянні зі вчорашніми значеннями, знизився на чотири копійки після зростання на 14 копійок. Курс залишається вище за психологічну позначку в 26 доларів, втім, експерти не виключають, що курс долара ще впаде протягом цього тижня.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Курс євро виріс на 10 копійок. Вартість 10 російських рублів впала на сім копійок.

Згідно з базовим сценарієм трирічної Бюджетної резолюції, в 2018 році середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 29,3 грн за долар, в 2019 - 30,5 грн за долар, а в 2020 - 31 грн за долла. Однак же, в бюджеті на 2018 рік вказано, що розрахунки проводилися, виходячи з курсу 30,1 грн за долар. При цьому і в Мінфіні, і в Нацбанку запевняють - цей курс не є прогнозом, тому слід сприймати його виключно як технічний показник, взятий для розрахунків для створення "подушки безпеки".



Згідно з консенсус-прогнозом Міністерства економічного розвитку і торгівлі, середній курс долара в Україні в 2018 році, за базовим сценарієм, складе 28,95 грн / долар, а в 2019 році - 32 грн за долар.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що експерт розвінчав популярний серед українців міф про "долар по 8" та Януковича. Насправді штучне утримання курсу долара на рівні 8 гривень за часи президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова призвело до того, що золотовалютні резерви України значно скоротилися.