Усі сидять, і ми посидимо

Не зважаючи на блокування Telegram в Росії представники Кремля, Ради Федерації, Думи продовжують використовувати заборонений Роскомнаглядом месенджер.

У нардепів є "вагоме" виправдання РБК, таким чином вони "перевіряють, як виконується закон".

Telegram можна використовувати завдяки обхідним шляхам. Наприклад, таким, як віртуальні приватні мережі (VPN). Шість з дванадцяти членів комітету Держдуми з інформаційної політики використовували месенджер після заборони. Одіозний лідер ЛДПР Володимир Жириновський, як і раніше веде свій Telegram-канал і не збирається від нього відмовлятися.

У комісії Ради Федерації з інформполітики та взаємодії зі ЗМІ також не поспішають видаляти Telegram зі своїх гаджетів. З дня блокування Telegram з восьми членів принаймні половина сенаторів заходили в заборонений месенджер.

Кремлівські чиновники теж продовжують "навідуватись" в заборонений Telegram. Півтора десятки представників адміністрації президента РФ, відразу ж після заборони, відзначилися в месенджері.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", Працівники Роскомнадзора почали хаотичний процес блокування всіх і вся і, по всій видимості, вже не можуть зупинитися. Мало того, що крім Telegram полетів і месенджер Viber, так і популярна соціальна мережа "Однокласники", а після путінські розумники примудрилися заблокувати самі себе.

Чому-то це взагалі не викликало жодних підозр у тому, що щось іде не за планом, і під блокування потрапляє не зовсім те, що потрібно, а тому Роскомнагляд прийняв соломонове рішення: а давайте ще і Facebook заблокуємо!

Також портал повідомляв про те, що колишній співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США Сноуден схвально відгукнувся про рішення власника месенджера Telegram Павла Дурова не ділитися ключами для дешифрування повідомлень користувачів на вимогу ФСБ.

"У минулому я критикував модель безпеки Telegram, але реакція Дурова - відмова і спротив - на авторитарну вимога російського уряду надати доступ до приватних повідомлень - єдиний прийнятний відповідь, і це показує, хто справжній лідер", - написав Сноуден.