Щоб уникнути відтоку українців за кордон потрібно радикально змінювати економічну і соціальну модель держави.

Про це заявив народний депутат, лідер партії «ОСНОВА» Сергій Тарута.

Політик зазначив, що раніше в Маріуполі спілкувався з молоддю. У бесіді з молодими людьми він прояснив, що більше половини з них бажає будувати своє майбутнє за кордоном.

«І тепер питання, а як же це зупинити? Зупинити можливо, якщо тут буде майбутнє і підвищення зарплати. Це означає, потрібен правильний економічний план, той план, про який я говорив – «Стратегія 2030». Дана концепція передбачає різке підвищення добробуту нашого народу, яка передбачає підвищення зарплати найближчим часом до 30 тисяч гривень і мінімальної пенсії до 10-12 тисяч», – пояснює нардеп.

Тарута розповідає, що молодь в Україні не бачить можливості працевлаштування, отримати хорошу освіту для дітей та інше.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Лідер «ОСНОВИ» навів приклад Польщі, де економіка стрімко розвивається.

«Сьогодні Польща розвивається: 4,6 зростання економіки за минулий рік, в тому числі завдяки українцям. Більш того, у них був вихід на пенсію в 64 роки, а тепер зменшили на 4 роки – до 60 років. Тому що величезна кількість молодих людей бажають працевлаштуватися, тому необхідний правильний план. План полягає в тому, що нам потрібно створити привабливий інвестиційний клімат. Не просто гроші самі по собі виплачувати, інакше це призведе до чергової гіперінфляції, а необхідно тут створювати величезну кількість нових робочих місць», – підкреслює Тарута.

Нардеп акцентує, що їх «Стратегія 2030» вже розроблена і команда партії «ОСНОВА» готова реалізувати її найближчим часом.

«Щоб ми створили тут Європу і тільки тоді залишиться наша молодь. Адже зараз навіть пенсіонери їдуть за кордон на заробітки, на жаль», – підсумував він.

Дивіться: Тарута про трудову міграцію

Як повідомляв портал "Знай.ua", умови життя та роботи у Польщі порівняли з українськими реаліями.