Як повідомляє Clutch.ua в житті макаронної продукції був різний час. В один період до пасти ставилися нормально, в іншій — співали оди і називали дієтичним блюдом. Виявляється, зараз макарони можуть нашкодити жіночому організму.

Дієтологи і експерти радять ретельно вибирати пасту. Потрібно купувати якісну з мінімальною обробкою зерна. При цьому включати в меню не дуже часто, щоб не провокувати проблеми зі здоров'ям.
Зовсім недавно вчені виявили, що макарони можуть шкодити здоров'ю жінок, не впливаючи при цьому на самопочутті чоловіків. Про це повідомляє видання Lady Health. Дослідники Міланського онкологічного центру довели, що у жінок, які люблять макарони частіше поширені проблеми з серцем. Такий висновок був зроблений після того, як учені проаналізували особливості харчування 47 тисяч осіб, представників обох статей.Фахівці виявили: жінки з числа палких прихильниць макаронних виробів в два рази частіше страждають від серцево-судинних захворювань. Швидше за все це пов'язано тим, що вживання макаронів підвищує рівень глюкози. Для жінок це може представляти особливу небезпеку, оскільки в жіночому організмі процеси підвищення рівня глюкози і без того активізуються під впливом статевого гормону естрогену.
Саме тому часте споживання макаронних виробів небажано, так як порушення нормального балансу цукру в крові має згубний вплив на серце.
Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що піца на сніданок корисніше пластівців. І здається, дієтологи нічого не переплутали. Дієтологи радять вранці обмежитися лише двома шматками і бажано уникнути додавання висококалорійних соусів і майонезу.Фахівці в області здорового харчування зійшлися на думці, що піца краще підходить для сніданку, ніж традиційні пластівці. У цих продуктах міститься однакова кількість калорій, але пластівці виявилися зрадниками і містять занадто багато цукру.