Мережа супермаркетів «АТБ-Маркет» відома своєю політикою «низьких цін». У той же час на полицях «АТБ» часто можна побачити товари зі знижкою в 10-20%. Однак, покупці стали помічати, що в чеках на акційний товар вказана звичайна ціна.

Так, наприклад, Валерія з Києва на одному з публічних форумів написала, що, купила пральний порошок зі знижкою в 20 грн, але на касі їй довелося заплатити зовсім не акційну вартість, повідомляє "Антикор".

«Це нормально взагалі? У мене закінчився пральний порошок. Швиденько спускаюся в АТБ на Прирічній, 11. Бачу, вау (!) Акція на рідкий порошок REX .. замість 99.70 грн, ціна знижена до 79.90. Беру. На касі даю сотку і чекаю свою здачу, касир дивиться на мене, видає мені 30 коп., І починає пробивати товари наступного покупця. Я їй кажу про те, що вона мені повинна 20 грн 10 коп, адже товар акційний. Відповідь вбив: у мене в системі він не акційний. Чесно, не було часу з'ясовувати, вдома маленька дитина сам залишився. Загалом, дивіться в обидва на акції АТБ! », - каже вона.

У даній ситуації покупець має право вимагати відпустити товар за ціною, яка вказана на ціннику. Однак в мережі «АТБ» існує ще одна популярна акція - «товар дня». Правда, знижку анонсують за тиждень, або два, до того самого дня, вказуючи її на ціннику. Дата ж, в яку можна придбати акційну продукцію, прописана дрібним шрифтом.

«Розвісили скрізь ЦІННИКИ з великими цифрами цін зі ЗНИЖКОЮ, великими цифрами розміром ЗНИЖКИ, і невеликим шрифтом реальну ціну, і дуже маленьким шрифтом, що ця знижка буде діяти аж... в неділю. Все б нічого, якби це була одна акція, покупець б знав, що весь товар з червоними цінниками буде доступний за такою ціною в неділю, але вони знаходяться упереміш, з майже такими ж червоними цінниками, які зараз потрапляють під чергову акцію. Як на мене тут обман покупців»,- написав в кінці березня на своїй сторінці в Фейсбук Володимир Юр'єв з Кривого Рогу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Подібний маркетинговий хід був помічений у лютому Вікторією з Києва. За її словами, «АТБ» просто заробляє на неуважність і поганому зорі, в основному літніх людей.

«У нас у Дніпровському районі, по просп. Юрія Гагаріна, 3, нещодавно відкрився новий «АТБ-маркет». І все б нічого, якби не один так званий «маркетинговий хід»! Майже на всіх товарах у них цінники ЧЕРВОНОГО кольору, де справжня ціна товару зазначена десь там «на задвірках», а попереду написана ціна товару, що тільки буде з «акції» і тільки в неділю! Скільки немічних і бідних пенсіонерів можна обдурити саме таким не зовсім чесним «маркетинговим ходом»! Їх навіть не можна звинуватити в брехні - покупець сам винен, тому що неуважний!», - кажевідвідувачка.

Втім, акції-«обманки» зустрічалися в «АТБ» і раніше. Влітку 2017 року житель Мелітополя, купуючи олію по знижці в 11%, як було вказано на ціннику, вже на касі виявив, що акція не діє.

Роздрібна мережа компанії «АТБ-Маркет» заснована в 1993 році. Співвласниками «АТБ» в рівних частках є бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун, стан кожного з яких в 2017 році склало близько 105 млн доларів. Нагадаємо, що в 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні АТБ в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Мова йде про мережі магазинів ПУД, що працюють на окупованому півострові після 2014 року. Не дивлячись на так звану «продаж» ПУДа оточення міністра сільського господарства РФ Олександра Ткачова влітку 2017-го, менеджери АТБ працюють у його структурах досі. Сам же Геннадій Буткевич та його партнери були звинувачені у зв'язках з Росією, відмиванні грошей та сепаратизмі.