ВМС вважає, що коментувати звернення повинна Адміністрація президента

У ВМС України відреагували на звернення своїх офіцерів до президента України Петра Порошенка з проханням вирішити квартирне питання.

Там визнали, що проблема з житлом для військових, які виїхали з Криму в 2014 році, виконуючи наказ командування, дійсно є. У той же час у ВМС повідомили, що коментарів з цього приводу поки дати не можуть.

"Проблема з житлом дійсно є. В іншому випадку офіцери б листів не писали. Але коментувати це нам би не хотілося. Звернення було на адресу Адміністрації президента. Думаємо, що краще відповісти їм", – говорять у ВМС України.

Нагадаємо, група офіцерів Військово-морських сил України, які вийшли в 2014 році з окупованого Криму, написала листа до адміністрації президента України.

Вони звернулися до Порошенка з проханням звернути увагу на житлову проблему "кримчан".

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

35 офіцерів військово-морського флоту країни, які покинули Крим в 2014 році за наказом командування підписали відповідний лист. Там вони відмітили, що виконуючи наказ, відмовились від усього свого майна і службових квартир на півострові.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", військові натякнули на можливість повернення до окупованого Криму.

"Виконуючи директиву міністра оборони, ми залишили в Криму своє майно і службове житло і разом з сім'ями терміново покинули територію АР Крим для подальшого проходження служби. Квартири наших військових фактично захоплені окупантами, а всі обіцянки керівництва країни щодо вирішення цієї проблеми так і залишилися обіцянками, за чотири роки не внесено жодних змін в нормативно-правові акти ", - йдеться в зверненні.

Крім того, нагадаємо, що офіцери повідомили, що більшість з них є учасниками АТО і мають державні нагороди.

"Сподіваємося, що керівництво держави не залишиться в стороні від вирішення питання сімей військовослужбовців, і не буде підштовхувати військовослужбовців ВМС після звільнення в запас разом з сім'ями повертатися в окупований Крим і приймати російське громадянство для вирішення квартирного питання, що наражає на небезпеку як життя військових, так і життя наших сімей ", - йдеться в зверненні.