Динозаври стали домінуючою силою на Землі із-за викиду вуглекислого газу і подальшого глобального потепління, що знищила попередні панівні сили. Про це заявили вчені з Європи.

Відомо, що ці істоти вимерли 66 мільйонів років тому внаслідок падіння астероїда на планету, але до недавніх пір експерти не могли точно сказати, з-за чого сталося поява і домінування цих ящерів. Вчені вирішили обстежити Альпи на півночі Італії, де раніше знайшли кістки грізних володарів планети мільйони років тому. У певних породах їх було досить багато, в інших немає.

Вивчивши знахідку, вчені зрозуміли, що в породах віком 232-245 мільйонів років, чисельність слідів було несуттєвим, а в більш молодих різко збільшилася. У підсумку фахівці вирішили, що відправною точкою для глобального поширення ящерів стала епоха в 232 мільйони років тому. Тоді в атмосфері піднявся рівень вуглекислого газу, температура повітря сильно піднялася, виникли кислотні дощі, а це призвело до вимирання колишніх панівних видів і домінування динозаврів.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Ісус Христос насправді міг бути посланцем з іншої планети, надісланим швидше за все - Венери.

До такого висновку нещодавно дійшли уфологи з міжнародної духовної організації "Этериус". Вони провели ряд історичних досліджень і впевнені: Христо народився і виріс там, а коли його покликали на нашу планету заради високої місії, прийняв людський вигляд.

Такі дані уфологи поширили після паломництва на святі землі графства Девон, розташованого у Великобританії. Повідомляється, що Ісус прибув на Землю з Венери і перше місце, яке він відвідав, була гора Холдстоун Даун.

Варто відзначити, що спільнота "Этериус" засновано в 1950-х роках Джорджем Кінгом. Саме він стверджував, що "голос з космосу сказав йому, що він повинен бути земним представником міжпланетного парламенту". Згодом це переросло в новий культ, який має безліч послідовників у кількох країнах по всьому світу.