Нова лондонська резиденція міністра фінансів України Олександра Данилюка обійшлася йому в 28 мільйонів 800 тисяч гривень.

Про це повідомляє журналіст Олександр Дубинський. Позиціонує себе як чесного і непідкупного реформатора, Данилюк забув внести цю квартиру в декларацію за 2017 рік.

Офіційні доходи міністра не дозволяють робити такі дорогі покупки. Викрита в Лондоні квартира Данилюка є підставою для перевірки НАЗК та розслідуванні НАБУ про можливе незаконне збагачення державного чиновника.

Стаття кримінально-368 кримінального кодексу України, частина друга, передбачає за це покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За наявними у Дубинського відомостями станом на грудень 2017 року дружина міністра фінансів Олександра Данилюка, Ольга Данилюк була зареєстрована за невідомому раніше адресою в Лондоні: 100 Greencroft Gardens, flat 2 London NW6 3PH.

"Аналіз пропозицій агентств нерухомості дозволив мені з'ясувати, що дана квартира перебувала в лістингу агентства нерухомості Chelsea Square. Ось як описана дана квартира на сайті агентства: приголомшлива квартира з двома спальнями, двома ванними кімнатами, цокольний поверх з приватним садом в чотириповерховому будинку. Нерухомість знаходиться всього в півмилі від Фінчлі-роуд і станції метро. На сайті агентства зазначено, що з 2001 року ця квартира подорожчала на 550 тисяч фунтів, і її ціна складає 775 тисяч фунтів", - уточнив Дубинський.

Розслідування ухилення Олександра Данилюка від оподаткування ведеться з 2017 року: відео

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Кабінет міністрів України представив свій прогноз щодо курсу долара протягом найближчих трьох років. Як випливає з представлених даних, у 2019 році долар США може коштувати до тридцяти гривень і 50 копійок.

А в 2021 році гривня знеціниться ще більше, і доларовий курс досягне позначки 31,8. Таки дані офіційно публiкують для іноземних інвесторів, які розмірковують, чи вкладати в українську економіку гроші.