У районі проведення Антитерористичної операції запущена система протидії антиукраїнському мовленню. Систему запустив президент Петро Порошенко в ході засідання Військового кабінету. Трансляцію вів телеканал "112 Україна".

Президент Порошенко дав вказівку про запуск системи під час відеозв'язку з районом АТО. Як стало відомо, обладнання нової системи розмістили вздовж лінії розмежування на Донбасі. Воно дозволить блокувати мовлення понад 40 російських і сепаратистських телеканалів. Замість них запустять українське телебачення.

"Це питання важливе, але є лише складовою загальної політики інформаційної безпеки", - підкреслив президент.

У свою чергу Порошенку доповіли, що нове обладнання дозволить захистити від впливу пропагандистських телеканалів жителів близько 150 населених пунктів у районі АТО. Після запуску президент повідомив, що має намір особисто перевірити роботу нової системи в ході поїздки на Донбас найближчим часом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Глава держави підкреслив, що українське мовлення – "це захист українців, які проживають на території, яка входить в зону мовлення".

"Ми захистимо їх від отрути, яка надходить до нас з РФ", - пояснив Порошенко.

Він також додав, що Росія веде підривну війну проти України на всіх фронтах. СБУ за 3,5 останні роки попередила понад 400 спроб терористичних атак в різних регіонах України. Значна частина терористів, які планували підривну діяльність, проходили підготовку в тренувальних таборах на території РФ.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Порошенко похапцем скликав Військовий кабінет. Адміністрація президента України на чолі з Петром Порошенко проводить засідання військового кабінету Ради національної безпеки і оборони. Про це повідомляють ЗМІ. На засіданні військового кабінету Порошенко заявив, що має намір найближчим часом відвідати зону проведення АТО і на місці перевірити якість трансляції українських теле - і радіоканалів.