Загальні рекомендації для тих, хто хоче схуднути, досить умовні. Кожен організм індивідуальний, і програма дій повинна бути складена з урахуванням всіх нюансів. Важливу роль в списку значущих чинників відіграє тип фігури. Не врахування цього чинника є однією з найпоширеніших помилок в процесі схуднення.

Худни, відповідно до свого типу фігури.

Тип статури: ендоморфи.

Пишнотіла красуня. Ендоморфи мають високий рівень жирових відкладень і схильні швидко набирати вагу. Вони, як правило, невеликого зросту.

Ендоморфи володіють м'яким, пишним, округлим тілом. У них сповільнений обмін речовин, вони легко набирають зайву вагу, і їм потрібно наполегливо працювати, щоб скинути жир. Ендоморфи часто мають крупну статуру, більш широкі стегна, ніж плечі, що в сумі утворює грушоподібну фігуру.

Як харчуватися, щоб схуднути?

Ти повинна зосередитися на споживанні жирів і білків, уникаючи вуглеводів. Фрукти і овочі - твій пріоритетний перекус. Трохи ягід і горіхів теж не завадить, якщо ти витрачаєш багато енергії, то потребуєте її поповнення.

Тип статури: ектоморфи

Висока і худорлява німфа. Ектоморфи насилу нарощують м'язи через свій надшвидкісний метаболізм.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У ектоморфів тип статури, який найчастіше можна побачити на сторінках модних журналів. У них вузька кістка, довгі кінцівки, гнучке тіло, дуже мало жиру і мало м'язів. Ектоморфи, як правило, мають витончену статуру, і їм складно набрати вагу або напрацювати м'язи.

Як харчуватися, щоб схуднути?

Тобі варто вживати насичуючу їжу, щоб підтримувати нарощування м'язів. Горіхове масло, складні вуглеводи, їжа, багата жирами і білком - ось що потрібно. Ектоморфам дозволено з'їсти шматок торта одним махом. Їм це піде лише на користь.

Тип статури: мезоморфи

Атлетична богиня. Якщо ти відносишся до даного типу, то тобі дуже пощастило.

Мезоморфів можна розглядати як "генетично обдарованих". Їх характеризує спортивне, сильне, компактне і від природи струнке тіло. У них відмінна постава. Найчастіше їхні плечі ширші, ніж стегна, а жінки, як правило мають фігуру "пісочного годинника". Мезоморфи - природжені спортсмени, худі і м'язисті, навіть не прагнучи до цього.

Мезоморфи мають високий рівень метаболізму і низький рівень жиру, але нарощування м'язів не проблема для них. Білок і клітковина - ключ до здорової ваги і росту м'язів.