Співробітник японського міністерства фінансів Джунiчi Фукуда звинувачений в сексуальних домаганнях до журналістки і подав у відставку.

Про це повідомляє "24 канал". Звинувачення в домаганнях спочатку були опубліковані в японському виданні Shukan Shincho. Цей журнал опублікував аудіозапис, на якому нібито звучить голос політика, який говорить журналістці "чи Можу я тебе обійняти?", "Можна помацати твою груди?", "Я можу зв'язати твої руки?".

Фукуда заперечує свою провину. Стверджує, що пішов з посади, щоб не нашкодити роботі міністерства фінансів. Необхідно зауважити, що міністерство фінансів Японії раніше вже потрапляв у скандал: в рузальтате звинувачення Джунiчi Фукуди в підробці документів з метою захисту прем'єра Сіндзо Абе.

Цікаво, що Джунiчi став першим чиновником, який пішов з Міністерства фінансів Японії за власним бажанням з 1998 року.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Відео домагань Джунічі:

Нагадаємо, ще до звільнення японського чиновника, профспілка журналістів оприлюднила заяву з приводу захисту жінок на робочому місці. "Багато журналісток змушені миритися з образливими зауваженнями сексуального характеру, обіймами за стегна і плечі. При цьому вони можуть лише прибрати руки (кривдника) і мовчки покласти їх на коліна. Все через страх зіпсувати відносини між тими, у кого вони беруть інтерв'ю, і своїми редакціями",– сказано в заяві профспілки.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" двоє неповнолітніх дівчат в Німеччині піддавалися домаганням з боку мігрантів. Дві дівчинки, яким всього 12 і 13 років, відвідували громадський басейн. Їх спробували зґвалтувати двоє молодих людей - віком 20 та 24 роки.

Поліція вважає: хулiгани, що напали на юних німкень, були мігрантами.