Депутати Київської міської ради прийняли рішення створити антикорупційну "гарячу лінію".

Про це повідомляє сайт Київської міської ради.

Ця гаряча телефонна лінія дозволить жителям столиці анонімно повідомляти про випадки корупції у виконавчому органі Київради, райдержадміністраціях, комунальних підприємствах та установах місцевого рівня.

"Такі процедури існують у всьому цивілізованому світі, відтепер будуть і у нас. Нова система має забезпечити повну анонімність викривачам, гарантії збереження конфіденційної інформації, унеможливлює викривлення чи втрату особливої інформації, встановлює чіткий алгоритм розгляду повідомлень про корупцію і порядку передачі їх на розгляд поліції чи спеціалізованих антикорупційних органів. За три місяці система має повноцінно запрацювати", - заявив ініціатор відповідного рішення Андрій Осадчук.

Повідомлення на гарячу лінію можна буде відправляти усно або письмово.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Вони приймаються у робочі дні за розкладом роботи держустанов. У позаробочий час і в святкові та вихідні дні прийом дзвінків за телефоном гарячої лінії здійснюється за допомогою автовідповідача. Всі звернення за телефоном гарячої лінії записуються.

Передбачається, що результатом анонімних звернень ініціюватимуться відповідні перевірки і розслідування.