Американський журнал Time опублікував свій традиційний рейтинг топ-100 найвпливовіших людей світу. Про це йдеться на сайті видання.

Цього разу вперше за останні роки в список найвпливовіших світових лідерів не потрапив президент РФ Володимир Путін.

Зате в рейтингу фігурують такі впливові політики: президент США Дональд Трамп, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Китаю Сі Цзіньпін, глава КНДР Кім Чен Ин, президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва, президент Франції Еммануель Макрон.

Також до переліку найвпливовіших лідерів світу потрапили королівські наречений і наречена - принц Гаррі і Меган Маркл.

Рейтинг Time не ранжує особистостей по окремих місцях, проте розділяє на категорії: "новатори", "лідери", "художники", "ікони" тощо. Причому в кожній категорії представлені особи абсолютно різних сфер діяльності. Так в "ікони" в 2018 році потрапили як співачки Ріанна і Дженніфер Лопес, так і екс-співробітник компанії Cambridge Analytica Крістофер Вайлі.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Дженніфер Лопес увійшла в список 100 найвпливовіших людей світу


В категорію "Лідери" цього року потрапили такі персони як головний виконавчий дизайнер Microsoft Сатья Наделла, президент США Дональд Трамп, принц Гаррі, його наречена Меган Маркл, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Китаю Сі Цзіньпін, глава КНДР Кім Чен Ин, президент Франції Еммануель Макрон та інші.

Серед найвпливовіших діячів мистецтв названі актриси Ніколь Кідман, Галь Гадот, актори Х'ю Джекман і Міллі Боббі Браун, режисери Гільєрмо дель Торо і Гретта Гервіг, телеведучий Джиммі Кіммел і ін.

Серед найвпливовіших "новаторів" виявилися актриса Тіффані Хеддіш, реп-співачка Cardi B, сноубордистка Хлоя Кім та ін.

Тіффані Хеддіш увійшла в список 100 найвпливовіших людей світу

Серед найвпливовіших "новаторів" виявилися актриса Тіффані Хеддіш, реп-співачка Cardi B, сноубордистка Хлоя Кім та ін.

А "Титанами" стали винахідник Ілон Маск, тенісист Роджер Федерер, телеведуча Опра Уїнфрі і інші.

Роджер Федерер

Як повідомляв портал "Знай.ua", в 2017 році рейтинг найвпливовіших жінок за версією журналу Forbes очолила канцлер Німеччини Ангела Меркель.