Березовий сік вважається напоєм джедаїв, який додає силу і життя. Також він є напоєм Північних вікінгів, а також японців з Хоккайдо і Аоморі.

У давні часи березовий сік використовувався навіть знахарями в лікувальних цілях, вважалося, що при пробудженні навесні всього живого, він повертав людей до життя, відновлював сили і лікував хвороби. Сучасна наука все більше приходить до розгляду здоров'я людини через призму його кишківника і здоров'я кишкової миклофлоры.

Березовий сік по складу своєму є мінеральної рослинної водою, коктейлем з біологічно активних речовин, вітамінів (С, РР, В5) і мінералів. Зокрема, березовий сік містить калій, кальцій, цинк, фосфор, марганець.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Біологічно активні речовини, які містяться в березовому соку, мають високу біодоступність, тобто легко засвоюються шлунком і позитивно впливають на мікробіоту кишечника і роботу печінки і нирок. Також вони беруть участь у детоксикації і виведення матагенов і канцерогенів завдяки активації однієї з найважливіших систем організму – цихрома Р-450.

Корисно не тільки вживання чистого березового соку, але і напоїв з неї. Самий популярний і корисний напій, звичайно, квас. Він стимулює зростання корисних бактерій в кишківнику, в тому числі і лактобактерій. Саме останні здатні нейтралізувати токсичні продукти і виводити їх з організму.

Лактобактерії допомагають організму стимулювати ріст важливих бактерій, які згодом зміцнюють стінки кишечника і посилюють синтез вітамінів групи В у кишечнику. Також вони зменшують життєдіяльність поганих мікроорганізмів, які послаблюють цілісність кишкового бар'єру та є причиною запальних процесів кишечника.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.иа ", дієтолог пояснила, як ми щодня шкодимо собі, наближаючи ожиріння і діабет.