Держава Свазіленд в Африці була перейменована в Королівство Есватіні ("земля зв'язку"). Про це рішення оголосив король Мсваті III, який є останнім абсолютним монархом в Африці, передає Reuters.

Після отримання незалежності від Великобританії в 1968 році Свазіленд зберіг британську назву країни. Ідея перейменування держави обговорювалася багато років, так як місцеві мешканці і керівництво країни частіше користувалися історичною назвою. У 2015 році це питання було винесено на обговорення парламенту.

Журналісти відзначають, що раніше монарх вже неодноразово називав свою країни королівством Есватіні. Зокрема, він це робив під час виступу на Генасамблеї ООН у 2017 році, в ході засідання членів Африканського союзу та інших міжнародних конференцій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Я хотів би оголосити, що з сьогоднішнього дня наша країна буде іменуватися як королівство Есватіні", - заявив монарх.

Він зазначив, що колишня назва викликалі плутанину.

"Куди б ми не їздили, люди називають нас Швейцарією (Swaziland — Switzerland)", - сказав король.

Эсватини знаходиться на півдні Африки між ПАР і Мозамбіком. Королівство здобуло незалежність від Великобританії в 1968 році. Населення становить приблизно 1,35 мільйона чоловік. У країні більше чверті дорослих жителів (26,1 відсотка) заражені вірусом імунодефіциту.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", український співак Іван Дорн презентував новий кліп на композицію "Afrika". Новий яскравий кліп знімали в африканській Уганді. Режисером став Айсултан Сеїтов, який раніше зняв того ж Дорну кліп "Collaba". Прем'єра відео відбулася на сайті журналу Billboard.

Нагадаємо, Сомалійська та Нубійська плити в Африці відходять один від одного, може трапиться таке, що континент разламается на дві частини. Відомо, що швидкість руху тектонічних плит становить приблизно 6-7 міліметрів в рік. За даними вчених, ці геологічні процеси в Східно-Африканської рифтовой долині сигналізують про насування катастрофи.

Велика рифтова долина — це геологічний розлом завдовжки 6 тисяч кілометрів.