Міністерство закордонних справ Росії практично одразу після ультиматуму США щодо зняття санкцій оголосило про намір закриття авіаційного сполучення з Америкою.

Пояснюють це "труднощами в отриманні американських віз" співробітниками "Аерофлоту". Це єдина компанія, котра досі здійснює регулярні рейси між країнами.

Скасування авіасполучення зі США

"В "Аерофлоті" підтверджують проблему з отриманням екіпажами віз США", - йдеться в повідомленні Департаменту інформації і друку МЗС Росії.

Крім того, підопічні Сергія Лаврова нагадали Вашингтону про російсько-американську Угоду про повітряне сполучення від 1994 року. Згідно документу, країни завчасно надають візи для персоналу повітряних суден, але поки що ситуація з видачею американських віз в Росії "вкрай гнітюча", як стверджують в МЗС РФ.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Офіційний термін очікування візової співбесіди, який в серпні 2017 року було збільшено Вашингтоном до 85 днів, нещодавно змінено до 250 днів, тобто становить тепер вісім місяців. Іншими словами, звертатися за візами стає безглуздо. Росіяни розкриють американцям очі на безглуздість антиросійської пропаганди ", - додають у російському відомстві.

У Лаврова досі "тішать себе надіями"?

У посольстві нібито шкодують, що Вашингтон "рве зв'язки між народами, в тому числі візовими перешкодами".

"Зі свого боку, навпаки, раді американцям, які приїздять до Росії. Розраховуємо, що громадян США, які захочуть подивитися на нашу країну, буде більше, оскільки пряме спілкування - найкращий спосіб зміцнення взаємного розуміння і довіри".

Відомо, що на початку квітня в Telegram-каналах писали про можливе припинення польотів "Аерофлоту" в США. Однак 12 квітня в прес-службі авіакомпанії повідомили, що у "Аерофлоту" "досить екіпажів з відкритими візами США "для довгострокового авіасполучення між країнами".

Дивіться: "Аерофлот" визнали боржником України

Як повідомляв портал "Знай.ua", представники Московського патріархату побачили в ініціативі Порошенка спробу маніпулювати церквою в політичних цілях та передвиборчій боротьбі. Вони стверджують, що вся концепція створення єдиної помісної церкви в Україні, відокремленої від РПЦ, базується на тезі про те, що в незалежній державі повинна бути незалежна Церква.