Про готовність перевірити та детально вивчити записи розмови депутата-втікача Олександра Онищенка з нібито президентом Петром Порошенком заявили в Національному антикорупційному бюро України.

У НАБУ очікують оригінали записів. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби НАБУ.

"Національне бюро неодноразово пропонувало Олександру Онищенко, в тому числі й в публічній площині, передати оригінали плівок", - відзначають в НАБУ.

У відомстві нагадали, що питали про ці плівки в рамках розслідування так званої "газової схеми" у форматі відео-конференції в грудні 2016 року. Однак тоді детективи не отримали цих записів.

"За умови отримання оригіналів записів НАБУ готове вивчити їх у межах своєї компетенції", - підсумували в НАБУ.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Варто нагадати, що депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенко домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським про закриття кримінальних справ проти нього та стосовно бізнесу. Діалог йде російською мовою.

Місяць тому депутат заявив, що є як мінімум один запис розмови, де президент погрожує йому кримінальною справою, "якщо хтось не буде голосувати за його законодавство".

Нагадаємо, раніше телеканал NewsOne вперше оприлюднив сенсаційні "плівки Онищенко" за участю президента України Петра Порошенка.

Як стало відомо, унікальний запис надав одіозний колишній нардеп-утікач Олександр Онищенко в ході програми "Український формат".

На записі він та Порошенко обговорюють договірняк з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього. Раніше цю розмову в текстовому форматі опублікувала "Країна" у матеріалі "Як Порошенко за Злочевського питання вирішував. Текст розмови президента з нардепом Онищенко".

Як повідомляв портал "Знай.uа" оприлюднений нардепом-втікачем Олександром Онищенком запис розмови з президентом України Петром Порошенком у прес-службі адміністрації президента України вважають "фейком".