21 квітня криптовалюта Bitcoin продовжує зростати, в результаті чого досягла позначки 8,505 тис. дол., подорожчавши на 3,36%. Про це свідчать дані Coinmarketcap.

При цьому капіталізація Bitcoin, який є лідером за цим показником, за станом на п'ятницю становить 144,4 млрд дол., обсяг угод за останні 24 години становив 7,3 млрд дол.

Другою за капіталізацією криптовалютою залишається Ethereum із капіталізацією в 58 млрд дол. Відзначається, що в цілому вже отримано 16,988 млн монет Bitcoin.

Національний банк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку і Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг не визнають криптовалюту платіжним засобом, грошовим сурогатом або цінністю.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, ще в Україні не встигла з'явитися своя національна криптовалюта, а шахраї вже встигли її "підробити". Днями один із профільних ресурсів про криптовалюту повідомив, що НБУ запустив проект на Blockchain — українську криптовалюту, яка отримала назву eUAH.

Ресурс опублікував скріншот із сайту українського проекту і в заголовку поставив знак питання. Очевидно, він висловлював якусь невпевненість авторів тексту в тому, що Україна насправді це зробила.

Сайт проекту eUAH був зареєстрований зовсім недавно — 16 березня. Імена його творців невідомі. В описі сказано, що ініціатором випуску криптогривні є українські держоргани — Держагентство з питань e-government, Нацбанк і Мін'юст. Проект нібито почався в березні. У 2018 році заплановано випустити у вільний обіг до 10% запасу токенів.

Крім того, щоб з'ясувати, який сайт або розширення використовує ваш комп'ютер для видобутку криптовалют, скористайтеся вбудованим інструментом від Google.

Майнінг криптовалют — ресурсомісткий процес. Ви переконаєтеся в цьому, коли зайдете на сайт зі вбудованим веб-майнером. Комп'ютер почне гальмувати або перезавантажуватися через перегрів процесора.

Інтуїція і диспетчер завдань Windows підказують, що майнінг відбувається через Chrome. Однак ви не зможете зрозуміти, де саме знаходиться майнер: на сайті або в розширенні браузера.

Дивіться сюжет про криптовалюту

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", головна криптовалюта ось-ось злетить.